Bygg din egen Fight Stick

Vil du ha en skikkelig Fight Stick fra Razer, Hori eller Mad Catz så må du ut med mellom 1000 og 3000 kroner. Du kan faktisk bygge en bedre en selv til noen hundrelapper.

Det viktigste når du skal bygge en Fight Stick er å bruke skikkelig kvalitet på stikken og knappene. Jeg fant ett perfekt sett med Sanwa på eBay. Her gjelder det å være litt oppmerksom for det kryr av kopier der ute. De beskrives ofte som «Sanwa-like», «Sanwa style» og lignende.

Du kan velge knapper med og uten lys. Jeg har prøvd begge deler, og selv om knapper med LED-lys ser sykt kule ut, så blir de litt hardere å trykke på, så spillmessig synes jeg knappene uten lys er best.

Jeg har funnet en norsk nettbutikk som selger Sanwa knapper i alle mulige farger til konkurransedyktige priser, men det ser ikke ut til at de selger kabler eller selve kontrolleren (kretskort).

Uansett, det jeg har gjort da, er å finne ett malerskrin og en barnekoffert på loppemarked som passet ganske perfekt størrelsesmessig. Så fant jeg en mal for layout av knappene. Det finnes mange slike, jeg har prøvd ett par og funnet den jeg likte best.

Så er det bare å sette igang med å borre og spikke ut hullene til stikke og knapper, lage ett hull til USB-ledningen og begynne å sette det hele sammen. Tilslutt sitter du igjen med en kjempekul og unik Fight Stick som kan brukes til Windows/Mac, Playstation (tror jeg) og retrospill som RetroPie og Recalbox.

Jeg vil tippe jeg har brukt ca. 2-3 arbeidstimer på hver Fight Stick og resultatene synes jeg (kanskje ikke helt objektivt) er veldig bra. Fight Stick’ene fikk en skikkelig stresstest da vi nylig arrangerte garasjefest i nabolaget og jeg hadde stand der alle ungene fikk herje så mye de ville med dem.

DIY Fight Stick

Den røde barnekofferten er mest populær blant ungene, men den som er best å spille med er uten tvil malerskrinet med stor flate til å hvile håndflatene på, og noen solide gummiknotter under så den står stødig på bordet.

DYI Fight Stick malerskrin

En kommentar om “Bygg din egen Fight Stick”

Legg igjen en kommentar