LED-prosjektor til litt over tusenlappen

Jeg har en stund tenkt på å arrangere en større retrospill-kveld enn bare hjemme i stua og kjøpte derfor for noen uker siden en rimelig LED-prosjektor. På Halloween fikk jeg endelig testet den skikkelig.

Vi arrangerte nabolagsfest i garasje-anlegget vårt på Halloween og jeg lovte å ha en retrospill-stand. Så armert med en barnebenk fra IKEA, masse skinnfeller, en Raspberry Pi med passe skumle spill og mine to hjemmelagde fight sticks og Lumeri LUM80-W prosjektoren jeg nylig har kjøpt, rigget jeg med opp på en parkeringsplass.

Prosjektorer basert på halogenpærer er dyre, pærene tåler lite og er dyre å erstatte. LED prosjektorer derimot er billige, nesten evigvarende og tåler mye juling. Her er noen av spesifikasjonene på den jeg har kjøpt:
LUMERI LUM80-W

 • LED-teknologi (30 000 timers levetid!)
 • 1080 p (1920 x 1080) maksimal oppløsning
 • 480p (800 x 480) standard oppløsning
 • 2200:1 kontrast
 • 1800 Lumen
 • HDMI/VGA
 • Pris: Kr. 1119,-

Siden prosjektoren har under 2000 Lumen må den brukes i rom med lite belysning. Hadde jeg brukt ca 500 kroner mer hadde jeg fått 1000 lumen mer og den hadde nok vært mer anvendelig, men så lenge lyset er litt dunkelt, eller avslått som vi hadde det i garasjen, så blir bildet veldig bra!

At den tåler mye fikk vi også testet på Halloween. Noen barn klarte å rive den ned fra bordet så den deiset rett i betonggulvet. Den slo seg ikke engang av, bare fortsatte å virke, dog med noen små skrammer i plasten.

Projektoren har innebygde høytalere, men de blir nesten overdøvet av den overraskende støyende vifta. Heldigvis er det en AUX-utgang så det er lett å koble til en høytaler.

Prosjektoren kan produsere ett bilde på 34-130 tommer fra mellom 1,2 til 5,5 meter. Da vi testet i garasjen stod den ca 3 meter unna veggen og da hadde vi ca 90 tommer krystallklart bilde, selv rett på betongveggen.

LUMERI LUM80 fra front

Positivt

– God bildekvalitet
– Liten og nett
– God fjernkontroll

Negativt

– Uforståelige ikoner på knappene
– Vifta støyer endel
– Som sagt, litt lyssvak

Alt i alt digger jeg denne prosjektoren. Til den utrolig lave prisen fungerer den over all forventning, dog skulle jeg kanskje ønsket at jeg brukte 500 kroner mer og kjøpte modellen over som er mer lyssterk.

Hvis noen skulle lure, så var spillene vi spilte på Halloween «Nightmare in the Dark» fra SNK (2000) og «Zombies ate my neighbours» fra Konami (1993).

6 kommentarer om “LED-prosjektor til litt over tusenlappen”

 1. Hei Gaute
  Tenker å teste ut projektoren selv. Greier ikke å finne ut om det følger med strømadapter, eventuelt om den har utgang til det. Kanskje du kan svare på det.

  Mvh Ole

  Svar
 2. Hei Ole.

  Så hyggelig at du har funnet frem til min lille blogg 🙂

  Det følger med strømforsyning til prosjektoren jo, hvis det var det du tenkte på? Den går ikke på batteri.

  Svar
 3. Hvor kjøpte du den? Jeg skal kjøpe inn noen miniprojektorer til jobben. Finner bare Lumeri sine projektorer hos cinema-shop, men netbutikken nekter å ta imot betalingsinfoen min…

  og yay for retrobliss <3

  Svar

Legg igjen en kommentar