Red Knight – Ipega 9087

Da jeg så en omtale av denne kontrolleren på YouTube kunne jeg ikke dy meg. Jeg fant den til rundt 200 kroner på eBay og etter noen ukers venting landet den i postkassen… og den er awesome!

Dette er en kontroller som kan dras ut i lengde og passer de fleste mobiltelefoner opp til 6,4 tommer. Til min 6 tommers Nokia 7 Plus passer den helt perfekt, sitter som støpt.

Kontrolleren har stort sett alt du trenger av knapper, en D-pad, to analoge styrestikker og fire trigger-knapper, samt en turbo-knapp.

Kontrolleren støtter Windows, Android og Linux, ikke iOS dessverre. Du setter den ganske lett opp med bluetooth og på Android fungerer alle knappene som de skal i spill som har kontroller-støtte.

Spillfølelsen blir litt som en Nintendo Switch, layout’en er ganske lik og med en telefon på +/- seks tommer blir lengden omtrent som en Switch, bare med smalere skjerm.Ipega 9087 knappe-layout

Fungerer til mange spill

Her er en liste over spill der jeg har fått den til å fungere knirkefritt så langt på Android:

 • Alle Grand Theft Auto-spillene
 • Retrospill-simulatoren SuperRetro16
 • Reckless Racing 3
 • Space Marshals 1 og 2
 • Riptide GP: Renegade
 • Soul Calibur

Knappene er presise og fine å trykke på, jeg synes kanskje at trigger-knappene foran er en anelse for «klikkete», men de er presise og gode. De analoge stikkene er små men overraskende gode å bruke. Jeg trodde jeg ville foretrekke å bruke D-pad’en for retrospill, men det gjør jeg faktisk ikke, jeg bruker heller den venstre analoge stikken.

Batteritiden er også helt rå. Jeg har spilt mye med denne kontrolleren de siste ukene og jeg har kun ladet den én gang siden jeg fikk den.

Eneste ulempen jeg egentlig ser med denne kontrolleren er at du ikke kommer til lade eller AUX-portene på mobilen, så du må enten ha lyd fra høytaleren eller bruke ett bluetooth-headset (som igjen drar enda mer strøm fra mobilen).

Jeg hadde aldri hørt om Ipega før jeg kjøpte denne kontrolleren, men alt i alt er jeg superfornøyd. Denne erstatter lett mine 8Bitdo kontrollere når jeg er på reisefot og jeg elsker spesielt å spille Riptide GP og GTA spillene med denne! Uten tvil er dette en av mine beste gadgetkjøp.

3 kommentarer om “Red Knight – Ipega 9087”

 1. Gaute!
  Alle de snaddertingene du omtaler, sluker tiden min — og døgnet har ‘bare’ 24 timer for lite….!
  Du gjorde meg obs! på at GTA-spillene finnes til Androids (og dette har virkelig vært et tidssluk!), og nå en gadget som gjør spillene enda….bedre. Enda lettere. Enda kulere. Enda råere.

  Svar

Legg igjen en kommentar