2018 – Året i gadgets

For meg er alltid en måleparameter for hvor bra ett år har vært, hvor mange kule gadgets jeg har fått meg. Her er de innkjøpene jeg er mest fornøyd med i 2018. Stikkord i år er Nokia, TV og spill.

2018 bød ikke på de store gadgetkjøpene, men desto mer moro med selvbygging av retrospill og spillkontrollere. Riktignok ble det ett spontan-innkjøp av ny mobiltelefon da jobbtelefonen fikk ett ublidt møte med en stor stein.

Nokia 7 Plus

Hovedmålet mitt med 2018 var å IKKE kjøpe ny mobiltelefon. Jeg var strålende fornøyd med min HTC U11 og tenkte å beholde den ett år til. Dessverre fikk den i mai ett ublidt møte med en stor stein. Det var andre gangen skjermen knuste så jeg kjøpte heller en ny mobiltelefon denne gangen.

Det ble en midrange Nokia 7 Plus og jeg må innrømme at denne er en ganske fantastisk telefon.
Nokia 7 Plus bakside

Nokia (Withings) Steel HR

Da Nokia annonserte at deres hybridklokke-serie nå kunne varsle, ikke bare SMS og samtaler, men alle apper, så kjente jeg at jeg bare måtte ha Nokia Steel HR 40mm. Med unntak av at Withings (som kort tid etter kjøpte tilbake selskapet fra Nokia) var litt trege med å oppdatere appen til å støtte Android 9, så er dette en skikkelig kul og god klokke.
Nokia Steel HR 40mm

Red Knight – Ipega 9087

Da jeg så en omtale av denne bluetooth kontrolleren på YouTube kunne jeg ikke dy meg. Jeg fant den til rundt 200 kroner på eBay og etter noen ukers venting landet den i postkassen… og den er awesome!
Ipega 9087 (Red Knight)

Xiaomi Mi Box 4K

Utvalget av Android TV bokser har vært ganske stusselig de siste årene. Det har vært Nvidia Shield eller TV’er med innebygget Android TV. Men så kom kinesiske Xiaomi på banen med denne billige, men akk så gode Mi Box 4K. Vi endte opp med å kjøpe to stykker og kvitte oss med Apple TV.
Xiaomi Mibox 4K Android TV

Hori Pokken Tournament DX Pro Pad

Denne kontrolleren er laget av Hori, lisensiert av Nintendo og ifølge esken kun laget for å fungere på Switch og til spillet Pokken Tournament DX, men ikke la deg lure, den fungerer like fint til retrospilling. I praksis er dette en moderne ergonomisk USB-kontroller med klassisk SNES knappe-layout.

Hori Pokken Tournament DX Pro Pad

Hva bringer 2019?

I 2019 kan jeg igjen få dekket en mobiltelefon av min arbeidsgiver, så det blir nok enten en Pixel eller en ny Nokia. Ellers begynner iMac’en vår å bli veldig gammel (2012 modell), så det kan hende at vi må gjøre noe med den (tror jeg har sagt det de siste to-tre årene nå).

2019 ser også ut til å bli det siste året man kan kjøpe småelektronikk som er vanskelig å få tak i hos norske butikker fra eBay og lignende direkte fra Kina, så jeg kommer nok til å hamstre endel ting og tang til min retrospillhobby. Jeg har veldig lyst til å bygge en bartop spillemaskin, enkelte av delene jeg trenger er allerede på vei fra østen og vil ankomme i januar en gang 🙂

Legg igjen en kommentar