Ny TV i hus, Philips med Ambilight

Vi har lenge tenkt på å kjøpe en litt større TV, men vært veldig usikre på hva vi skulle velge. På Black Friday hadde Komplett tilbud på en Philips 50″ UHD LED TV med Ambilight og vi klinte til.

Dette er på ingen måte en toppmodell, til fullpris ligger den bare til seks tusen kroner, men den tikket av de tre viktigste boksene for oss:

  • Ikke Samsung
  • 50 tommer med 4K UHD og HDR
  • Pent design (ser ikke altfor billig ut)

Hvorfor ikke Samsung spør du kanskje? Vel, Samsung har bra TV’er, uten tvil, vi har fortsatt en nydelig 40 tommers Samsung TV i huset, men jeg har de siste årene blitt mer bevisst på å ikke kjøpe produkter fra selskaper som driver uetisk. Samsung er uten tvil ett slikt selskap.

På den veggen/benken der vi skal ha TV’en er det bare plass til en 50 tommer. Vi kunne i teorien fått plass til noe større, men det ville sett enormt ut, 50 er perfekt. 4K og HDR er den nye standarden, så det er på en måte selvforklarende.

Det var fristende å gå for en TCL TV. De har veldig god bildekvalitet, vi har en på spillerommet vårt, men det er ikke til å stikke under en stol at de ser veldig billige ut i tynn, billig plast. Philips TV’en gir ett helt annet kvalitetsinntrykk i rammen rundt skjermen og føttene.

Jeg har også lenge vært litt fascinert av Philips sitt Ambilight konsept så det var fristende å prøve.

https://youtu.be/m3DvobYUVAw

Etter at vi fikk TV’en i hus så fant vi at Ambilight lyser noe voldsomt opp i stua nå på høst/vinterstid hvor det gjerne er ganske mørkt når vi skal se på TV, så etter litt prøving frem og tilbake har jeg funnet den ideele innstillingen for vår stue. Selve LED-lysene har jeg satt til laveste lysstyrke, også har jeg satt den i en modus kalt «vivid». Da lyser det ikke altfor sterkt, men det er mye farger og effekt.

Sånn generelt vil jeg si at Ambilight er veldig kult, men fungerer best på tegnefilmer. På vanlige TV-sendinger, filmer og serier går det mye i duse grå/blå-farger.

Smart-TV grensesnittet til Philips er akkurat som du kan anta etter å lese kommentarer på nettbutikkene… grusomt. Fjernkontrollen føles også svært billig. Heldigvis var dette ikke en faktor da vi skulle ha ny TV, den brukes uansett primært til vår Android TV boks og Chromecast og vi slår bare TV’en av og på med knappen på baksiden av TV’en. Lyden kjører vi via Bose-anlegget, så når innstillinger var satt som vi likte dem, havnet fjernkontrollen i skuffen.

Konklusjon

Vi bruker TV’en til to ting; Streaming av via Android TV boksen vår (i hovedsakNRK, Netflix, HBO, Viasat, YouTube) og TV-spill, da i hovedsak gamle retrospill. Til begge formål vil jeg hevde at TV’en er alt vi forventet og litt til. Med tanke på at prisen er omtrent halvparten av prisen til testvinnende TV’er fra Samsung og Sony så ser jeg ikke hvorfor vi skulle ønsket å betale dobbelt så mye.

Sony har Android TV innebygget, så det kan jo være forlokkende, men samtidig er jeg skeptisk til oppdateringsfrekvensen til Sony på Android TV, og tenker det er bedre å ha en dedikert boks som ikke koster mange hundrelappene å bytte annethvert år.

Bildekvalitetsmessig: jeg ser helt ærlig ikke den store forskjellen i butikkene når prisene bikker 5000 kroner og vi snakker 4K UHD HDR. Eneste slikt innhold jeg finner i det reelle liv er på Netflix, og du skal stirre ganske hardt på skjermen for å se forskjell på 4K og vanlig HD. HDR ser man tydelig forskjell på dog, og her synes jeg Philips TV’en viser virkelig gode bilder.

Legg igjen en kommentar