Båtpuss og bredbånd på hytta

Påsken kom sent i år. For oss betyr det som regel påskeferie på Tjøme med båtpuss. I år var været så flott at vi også sjøsatte båten. Samtidig var det første hyttetur etter at Telenor hadde lagt opp fiber helt inn i hytta.

For å ta båten først, det er en 1982 modell Rana Plast 17 med hardtop. Motoren er en betydelig nyere firetakters Suzuki med 40 hester. Ingen racerbåt, men deilig å cruise rundt med i skjærgården på Tjøme om sommeren.

Vi har byttet ut det originale rattet med ett skikkelig skinnratt og trukket om alle seter i hvitt skai-skinn fremfor det originale røde.

Vi hadde en gang ett ekkolodd, men for noen år siden klarte vi å ødelegge ledningen til loddet under vårpussen og jeg har ikke klart å reparere den eller få tak i deler til vår modell. Jeg tenker at neste år må vi få på plass ett nytt ekkolodd.

Får vi god tid i sommer tror jeg også at jeg skal overhale det eletriske anlegget på båten litt. Lysriggen på taket virker ikke lenger, det stikker ut litt ledninger her og der, og vi ønsker å få inn ett 12V-uttak så vi kan bruke en kjølebag med vifte 🙂

Fiber rett i hytteveggen

Nytt av året er at vi har fått fiberbredbånd fra Telenor levert rett i veggen. Etter flere år hvor vi har strevd hver vår med å få RiksTV til å virke igjen og oppbrukte datakvoter i juli så har vi plutselig kraftig fiberlinje og stabil TV.

Dog kommer vi høyst sannsynlig til å droppe TV-grunnpakken fra Telenor når bindingstiden er over neste år. Vi ser for oss å bruke de TV-abonnementene vi har hjemme og streame med Get og T-We appene istedet.

Med meg i bagasjen hadde jeg derfor en ny WiFi ruter (jeg nekter å bruke Telenor sin så lenge jeg ikke får ha full kontroll på den) og ett par chromecasts.

Jeg tenkte at vår dårlig isolerte hytte ikke krevde så kraftig WiFi så jeg kjøpte testvinneren TP Link Archer C9 AC1900. Det var derfor litt skuffende å se at vi har problemer med dekningen i motsatt ende av hytta (ca. 10 meter lang). Jeg vurderer derfor å kjøpe en WiFi repeater før sommerferien.

Men hva annet moro skal vi finne på på hytta nå som vi har stabil og konstant internett-forbindelse der?

Jeg har litt lyst på et eller flere utendørs overvåkningskameraer. Jeg tar gjerne imot tips på utstyr som ikke er altfor dyrt, men bra. Også tenker jeg litt på å få opp noen smartpærer, men veldig usikker på hva jeg skal gå for, har litt lyst til å teste IKEA sine, men kan de fjernstyres når vi ikke er på hytta, eller skeduleres til å gå av og på? Samtidig må det være så enkelt at mine foreldre, som tross alt eier og bruker hytta mest, ikke opplever det som komplisert.

Det må gjøres litt research og innkjøp frem mot sommerferien kjenner jeg.

Legg igjen en kommentar