Chic Pi Max hoverboard

Fra Evision har jeg fått låne ett hoverboard en stund. Jeg har aldri brukt en slik elektrisk tohjuling før, men uansett, her er hva jeg synes om den.

DISCLAIMER: Jeg har fått låne hoverboardet i en uke kostnadsfritt, men jeg har ikke fått noe betalt for å skrive denne testen eller for å ha en bestemt mening om hoverboardet.

Chic Pi Max er ett ganske annerledes hoverboard fra de du vanligvis ser dine lokale 16-åringer suse rundt på. Istedet for å være to bevegelige deler du har bena på, er Chic Pi Max basert på ett stykke aluminium med ett hjul i hver ende.

Hjulene er betydelig større og kraftigere enn det du vanligvis ser på hoverboards, noe som gjør at du ikke merker humper, grus og lignende så godt og brettet har bedre grep på veien enn andre mindre brett.

Du styrer ved å flytte trykket på føttene dine frem og tilbake på de to fotplatene. Fotplatene beveger seg ikke, det er kun trykksensorer som merker trykket fra føttene dine. Dette føles veldig rart i starten, men etter en 10-15 minutter begynner selv en gammel 40-åring å få dreisen på det.

Chic Pi Max er noe av det kraftigste du kan få tak i av hoverboards (jeg finner ikke noe godt norsk ord for denne farkosten), med 2 stk 350W børsteløse motorer og ett lithium-batteri på 36V, 4.4Ah. Motorene er så kraftige (dobbelt så mye motorkraft som de fleste elsparkesykler) at jeg merket knapt forskjell på hastigheten og akselerasjonen oppover bakkene som nedover.

Doningen har en topphastighet på 15 km/t, men jeg har nesten aldri vært oppe i den farten for det blir fort skummelt. Jeg har mer enn en gang måttet hoppe av brettet fordi jeg tar meg litt vann over hodet eller mister konsentrasjonen. Her gjelder det å holde tunga i rett munn hele tiden, men du verden hvor gøy det er når du begynner å mestre brettet.

En vanlig misforståelse er at disse hoverboardsene har 16 års grense. Det er riktig at «Segway-loven» til å begynne med sidestilte elektriske småkjøretøy med motoriserte kjøretøy og dermed satt en 16 års aldersgrense, men dette ble gjort om i 2018 og disse elektriske småkjøretøyene er idag likestilt med sykler. Med andre ord kan de brukes av alle.

Hoverboard for kids?

Jeg testet derfor ut hoverboardet på en tilfeldig gjeng småjenter i nabolaget i alderen fra 5-8 år. Det jeg observerte var at de lærte seg å bruke hoverboardet mye raskere enn meg, dog hadde hoverboardet noe utfordringer med de letteste og minste jentene. Da begynte brettet å pipe stadig vekk, antagelig fordi det var mindre trykk på fotplatene enn det forventet.

Iris (6) på Chic Pi Max
Iris (6) på Chic Pi Max

Så jentene i 5-6 års alderen var nok litt i letteste laget for Chic Pi Max, mens jentene på 7-8 år hadde det ikke noen problemer med. Min Iris på 6 år har ikke lært seg å sykle uten støttehjul ennå, men å holde balansen på dette var ingen problem!

Den eldste jenta kunne fortelle at hun hadde prøvd ett Stay Classy hoverboard før og hun mente at Chic Pi Max var mye mer gøy!

Konklusjon

Chat om hoverboards.
40-åringer skal tydeligvis ikke bruke hoverboards…

Jeg har som sagt ingen tidligere erfaring med hoverboards og tenker at jeg skal overlate dette i fremtiden til den yngre garde, men du verden hvor gøy dette var!

Ja, for dette er jo ikke noe spesielt praktisk fremkomstmiddel, dette er et rendyrket leketøy, ihvertfall i mine øyne.

Brettet føles ekstremt robust, utover hjulene er det ingen bevegelige deler, vi snakker helstøpt aluminiumsramme og ett batteri som tilsynelatende er evigvarende (neida, det er ikke det, men det varer i flere timer!)

Chic Pi Max koster 4990,- fra evision.no, noe som er over dobbelt så dyrt som mange av brettene du ser ungdommene rase rundt med her i byen, men har du penga er jeg overbevist om at du har får kvalitet i bøtter og spann, vel verdt kronene.

Jeg avslutter med denne videoen fra gründeren av Chic selv der de forklarer hva som er så genialt med Chic Pi Max i forhold til andre hoverboards:


En kommentar om “Chic Pi Max hoverboard”

Legg igjen en kommentar