Årets bursdagsgave – Mist Kid scooter

Iris ble seks år i år, skolestarter og greier. Noen stjal trehjuls-sparkesykkelen hennes i fjor høst, så da vi oppdaget Mist Kid scooter ble fristelsen for stor. Det ble årets bursdagsgave.

Egentlig hadde jeg tenkt at Iris nå skulle fokusere på å lære seg to-hjulinger, men når vi oppdaget denne morsomme saken med «rakettmotorer» som lager røyk så måtte vi bare.

Sparkesykkelen kommer i blå, rød og svart. Iris fikk velge selv og da ble det noe overraskende den svarte modellen som ble med hjem.

Dette er en skikkelig solid trehjuling. Den har sammenleggbart styre, dog litt kronglete å få opp og ned, styret har tre høyder å justere på (Iris er en litt høy seksåring og vi bruker den midteste høyden), den tåler opp til 60 kilo og hjulene er skikkelig solide gummihjul med blinkende lys når de ruller.

Både hjulene og ståplaten er betydelig breiere enn hva som er normalt på slike barne-sparkesykler, og den veier også en god del, så dette ligger støtt som ett fjell på veien.

Iris sin svarte Mist Kid sparkesykkel.
Iris sin svarte Mist Kid sparkesykkel i aksjon.

Det mest spesielle med denne sparkesykkelen er selvfølgelig de to store «rakettene» bak. Sparkesykkelen er oppladbar med led-lys og røyk som kommer ut bak. Røyken er vanndamp med vann du fyller på «rakettene». Det ser dødskult ut, ingen tvil!

Ulempen med disse rakettene er at det er litt kronglete å komme til fotbremsen som er midt i mellom dem. Iris strevde litt med å finne bremsen, men fikk taket på det etterhvert.

Det jeg misliker med denne sparkesykkelen, men som Iris synes er kult, er at det er lydeffekter på den. Du trykker på en knapp for å variere mellom motorstøy, rakettlyd eller musikk. Iris liker musikken best og den er høy og fæl… Jeg skulle gjerne sett at den var mye lavere, faktisk har jeg teipet over høytaleren på undersiden. Det hjalp noe, men jeg vurderer å skru opp understellet og se om jeg kan sette noe teip direkte over høytaleren for å dempe lyden enda mer.

Rakettene er selvfølgelig også lett utsatt for riper og skader ved fall. Den ene raketten fikk en skrape i lakken allerede første dag, Iris ser ikke ut til å bry seg dog. Hun synes sparkesykkelen er fantastisk!

Vi har blitt enige om at den er litt for fancy til å ta med i barnehagen, jeg tror ikke all den lyden er veldig populær blant de barnehage-ansatte… 😉

Konklusjon

Hvis du kan leve med litt fake motorstøy og dårlig musikk fra doningen, er dette uten tvil en av de aller kuleste trehjuls-sparkesyklene oppkommet ditt kan cruise rundt med.

Det høyderegulerbare styret og at sykkelen tåler opp mot 60 kilo gjør også at denne antagelig lever lenger enn mange andre trehjulinger. Prismessig ligger den omtrent på samme nivå som Micro sine dyreste trehjulinger, kroner 1399,- fra Evision.no.

Legg igjen en kommentar