Norges beste arbeidsplass

Etter åtte år har jeg gått ut av dørene til Norges beste arbeidsplass for siste gang. Sopra Steria har vunnet Great Place to Work tre år på rad i år og nå slutter jeg i denne fantastiske bedriften.

Sopra Steria er et av de 10 største IT-konsulentselskapene i Europa med 35 000 medarbeidere i 15 land. Skandinaviske Sopra Steria har hovedkontor i Postgirobygget her i Oslo. Selskapet er et av de fem største it-konsulentselskapene i Norge, og omsetter for godt over to milliarder kroner i Skandinavia.

De siste 10 årene har Sopra Steria ligget i toppen av Great Place to Work listene, de siste tre årene helt på topp, og det er virkelig ett fantastisk sted å jobbe med en helt unik delingskultur, de mest fantastiske kick-off’ene og ett stadig tilsig av sultne, kunnskapsrike og innovative nyutdannede kollegaer.

Siden jeg kom til Sopra Steria for åtte år siden har jobbtittelen min endret seg flere ganger, jeg har tatt ett aktivt ansvar for bedriftsbloggen, jeg har fått ansvar for to forskjellige faggrupper, tatt partneransvar ovenfor en spennende verktøyleverandør, prøvd meg som forretningsutvikler og jeg har jobbet i to forskjellige avdelinger.

Det har vært en reise som ble mye bedre enn jeg hadde forestilt meg, men nå slutter jeg altså.

Prøv noe nytt!

Jeg pleier å si at jeg har vært konsulent de siste ni årene, men det er ikke helt riktig. Jeg har egentlig vært konsulent mer eller mindre sammenhengende siden jeg var nyutdannet i år 2000, men det har vært ispedd presales-ansvar, produkutvikling, kursledelse og IT-ansvar. De siste ni årene, åtte av dem i Sopra Steria, har jeg derimot vært rendyrket konsulent.

Mange konsulenter har en eller to kunder de jobber med over lengre tid. Jeg har alltid jobbet med mange kunder samtidig. Iløpet av de åtte årene i Sopra Steria kan jeg telle godt over 50 prosjekter jeg har vært innom. Det er mye!

The only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle.

Steve Jobs

De siste to årene har jeg kjent på at jeg begynte å bli sliten av dette jaget. Spennende som det er å jobbe med så mange forskjellige miljøer og utfordringer så begynte savnet etter å ha «mitt eget miljø». Jeg ønsket meg en hverdag ikke så preget av jaget etter fakturerbare timer, stadig nye kortvarige prosjekter og ansikter.

SuperOffice

Inn kommer SuperOffice. SuperOffice er et norsk IT-selskap som ble grunnlagt i 1990 av Une Amundsen. SuperOffice leverer Customer Relationship Management-løsninger (CRM) til bedrifter i Europa, USA, Japan og Australia, og har hovedkontor i ett fantastisk historisk bygg rett ved slottet i Oslo.

Etter to måneder med en fem intervjurunder, endel av dem vil jeg kalle lange workshops, så signerte jeg på en fast stilling som «APM Manager». Det har vært en ansettelsesprosess ulik noen andre jeg har vært med på. Spennende, litt frustrerende og veldig informativ. Jeg har aldri blitt så godt kjent med ett selskap under ansettesesprosessen noen gang.

SuperOffice har de siste årene tatt en reise fra kundenes serverrom opp i skyen og jeg skal ta ett ansvar for overvåkning, rapportering og analyse av SuperOffice sine skytjenester. Dette er ikke en stilling de har hatt før, så jeg vil være med på å forme stilling og oppgaver.

Som APM Manager vil jeg ikke bare fokusere på verktøy og målinger, men aller viktigst; kunnskapsdeling. Jeg vil prøve å være ett bindeledd mellom drift, utvikling og forretning. Jeg vil ta med meg mine erfaringer fra Sopra Steria om kunnskapsdeling, faggruppe-kultur og mantraet «du er ikke god før du deler kunnskapen din med andre».

Jeg er overbevist om at alle deler av organisasjonen vil nyte godt av informasjon fra overvåkningsverktøyene til skytjenestene gir. Informasjonen må bare presenteres riktig, være lett tilgjengelig og forståelig for forskjellig typer publikum.

Spennende, men skremmende!

Jeg HATER å skifte jobb. Hele greia med oppsigelse, dårlig samvittighet i flere måneder og skuffelsene hos ny arbeidsgiver (det er alltid noe som har blitt oversolgt under ansettelsesprosessen).

Jeg kommer garantert til å savne Sopra Steria. De gode lederne (Mads, Andreas og Jennifer, takk for at dere satset på meg!), de flotte lokalene og alle de ekstremt kunnskapsrike og hyggelige kollegaene. Jeg må nesten nevne noen av dem spesielt; Marianne (alle fire), Tore (begge to), Niklas, Ole Martin, Huy, Sven Emil, Doris, Sunny, Haakon, Saga, Armin (begge to) og mange flere. Alle jeg har fått jobbe med hos Operations (fantastisk gjeng!) som for eksempel Magnus, Geir, Stein-Tore og John-Vidar. I salg så har jeg hatt den store gleden av å få være med blant annet Gunnar, Bjørn og Henning på mangt ett spennende salgsmøte. Så ikke minst de fantastiske menneskene i markedsavdelingen, Hanne spesielt, min suverene blogg-partner in crime!

Jeg har fått ganske tydelige tilbakemeldinger fra mange at jeg alltid vil være velkommen tilbake, så på en måte har Sopra Steria gjort oppsigelsesperioden litt lettere og frykten for å levere inn adgangskortet mitt litt mindre.

Jeg har ofret den ekstra ferieuka vi har i Sopra Steria, tilgang på flotte feriehytter og en bonusordning som faktisk fungerer for denne muligheten i SuperOffice, så mine forventninger er store. Jeg håper jeg leverer på SuperOffice sine forventninger til meg, og at de leverer på mine forventninger til dem 🙂

3 kommentarer om “Norges beste arbeidsplass”

Legg igjen en kommentar