Tuning av Bydue 2.0

Det er ingen tvil i mitt hode, Bydue er noe av det råeste innen elektriske sparkesykler du kan få tak i i Norge. Her er noen mindre justeringer av sykkelen jeg har gjort og hvorfor.

Bydue har ingen app for å justere ting slik Ninebot, Xiaomi og lignende har, men det er likevel endel innstillinger du kan justere på via speedometeret.

For å komme inn på disse innstillingene holder du inne både av/på-knappen og mode-knappen samtidig i tre sekunder. Bruk mode-knappen til å bla til den P-funksjonen du ønsker å endre. Her er de jeg har endret:

  • P5: Starte opp med/uten fart. 0 = uten fart. 1 = med fart. Bydue-gutta har satt denne til 0, det kan skape noen skumle situasjoner så jeg har satt den til 1. Altså slik at du må starte sykkelen ved å sparke den igang.
  • P6: Cruisecontroll. 0 = av. 1 = på. Denne er som standard satt til 1, altså på. Igjen er dette en innstilling som i utgangspunktet er praktisk men kan skape noen farlige situasjoner om du ikke er oppmerksom så jeg har satt den til 0.
  • P8/P9: Elektrisk brems. 0 = av. 1 = på. Har du ett åpent speedometer er dette valg P8, har du ett låst speedometer (maks 22 km/t), er det valg P9. Valget er som standard satt til 0. Ifølge Bydue er det fordi bremsen da blir mye mer aggresiv. Jeg synes ikke jeg merker store forskjell, så jeg har slått den på så sykkelen genererer strøm når jeg bremser.

Jeg strevde litt med å skjønne hvordan komme meg inn i menysystemet og justere det til å begynne med. Instruksjonene som kommer med sykkelen er ikke verdens beste. Bydue har kompansert ved å lage en ganske bra instruksjonsvideo:

Video laget av Bydue

Legg igjen en kommentar