Mine fem beste tech-kjøp

Hva er mine fem beste tech-kjøp igjennom tidene? Det er så mye å velge imellom, men jeg tror jeg har klart å finne de fem aller beste.

Hva mener jeg med de «beste» tech-kjøpene? Da mener jeg ikke nødvendigvis de som som gav mest for pengene, hadde mest funksjonalitet eller de var best i kvalitet, men de tech-kjøpene som betydde en endring, som viste en vei frem. Rett og slett produkter som skilte seg ut og var innovative for sin tid.

Sinclair ZX Spectrum

Sinclair ZX Spektrum

Jeg begynner med min aller første datamaskin. Strengt tatt kjøpte jeg ikke denne selv, moren min kjøpte den brukt av en kollega. Denne maskinen kjørte Basic operativsystem, lagring var på helt vanlige opptakskassetter og jeg ELSKET den.

Uten denne gaven fra moren min er det slettes ikke sikkert at jeg ville hatt en karriere i IT-bransjen idag. En av mine største sorger i livet er at jeg mistet denne maskinen.

Nokia Communicator 9110

Nokia Communicator 9110

Min aller første smarttelefon. Jeg kjøpte den brukt av en kamerat og den var fantastisk. Den kjørte Symbian OS og man kunne installere apper på den over ett tiår før «apper» var ett begrep. Telefonen hadde også GPRS oppkobling og WAP leser.

Dette er den første mobiltelefonen jeg hadde brukt som kunne gjøre mer enn å ringe, sende tekstmelding og spille Snake… Det føltes rett og slett litt som science fiction rett i lomma.

Pebble Steel smartklokke

Min aller første smartklokke fra det lille klokke-selskapet som virkelig puttet Kickstarter på det internasjonale kartet. Pebble var innovative og gjorde «nerdete» kult å ha på armen.

Dessverre har den gode e-Ink skjermen gått istykker på min klokke, ellers hadde jeg fortsatt brukt den!

Dell Chromebook 11

Dell Chromebook 11 (3120)

Det finnes utallige Chromebooks etterhvert og dette er absolutt ikke en av de første Chromebook’ene, det er ikke engang min første… men denne modellen var den som gjorde at Chromebook tok det amerikanske skoleverket med storm.

Den er dønn solid, ekstremt god å bruke og nå tre år senere er den fortsatt min primære datamaskin hjemme. Google oppdaterer stadig operativsystemet og selv om støtte for Android-apps er kommet på den som annonsert, så øker bruksområdet for Chrome OS hele tiden. Det er nå svært få ting jeg ikke foretrekker å gjøre på Chrome OS.

Bydue 2.0

Elektriske sparkesykler har tatt fullstendig av i år og jeg har kjøpt meg verstingen fra den eneste (foreløpig) norske produsenten, nemlig Bydue. Det er ikke mye teknologi på denne sykkelen egentlig, men du verden hvor solid den er og hvor enormt mye bedre den er å kjøre enn alt annet jeg har prøvd.

Akkurat nå får utleie-elsparkesyklene veldig mye ufortjent kritikk i pressen og sosiale medier, men jeg tror dette bare er starten på en liten transportrevolusjon rundt mikromobilitet og jeg gleder meg til fortsettelsen!

2 kommentarer om “Mine fem beste tech-kjøp”

Legg igjen en kommentar