OnePlus 7 Pro med mekanisk kamera

Ny jobb, ny mobiltelefon. Da jeg begynte i SuperOffice fikk jeg valget mellom telefoner fra Samsung, Apple eller OnePlus. Valget var enkelt!

OnePlus 7 Pro kommer i tre spesifikasjons-varianter og tre fargevarianter, så totalt ni varianter. I SuperOffice kjøper vi inn telefoner via Telia og de har kun valgt å ta inn den mellomste spesifikasjonen, men i alle tre farger.

Dermed ble valget enda enklere for meg, det ble en OnePlus 7 Pro med Snapdragon 855 prosessor, 8GB RAM og 256GB minne i fargen «Nebula Blue». Jeg må nevne at jeg er ekstremt imponert over Telia sin bedriftsbutikk, riktig nok lite utvalg, men meget gode priser og telefonen lå i resepsjonen vår under 3 timer etter at vi bestilte den.

For de som ikke kjenner noe særlig til OnePlus: Selskapet er kinesisk og ble startet av noen designere fra mobilprodusenten Oppo. Oppo er også en av hovedeierne og produserer telefonene for OnePlus.

OnePlus ble tidlig kjent i Android-fanboy-universet for å være en produsent som lagde telefoner med rå spesifikasjoner til latterlig lave priser, basert på CyanogenMod, en veldig populær, men kontroversiell åpen kildekode fork av Android. Etter kort tid oppstod det uenigheter mellom OnePlus og grunnleggeren av CyanogenMod. OnePlus endte da opp med å lage sin egen variant som de kaller OxygenOS.

Målet til OnePlus med OxygenOS er å være så likt Android One som mulig, men med enkle, subtile forbedringer. Oppdateringstempoet er høyt og de supporterer telefoner lenge. For eksempel har de nylig annonsert Android 9 oppgradering til OnePlus 3, altså en 4 generasjoner gammel telefon… Dette er de alene om i Android-universet.

Dette blir ingen full omtale, da kan jeg anbefale Tek.no sin omtale av telefonen, men noen høydepunkter fra min første uke med dette beistet, og ikke minst denne videoen fra iJustine med mye fokus på kamera og design:

Positivt

 • Ekstremt rask
 • Helt rå skjerm
 • Nesten helt vanilla Android
 • Dark mode over hele linja
 • Bra kameraer

Negativt

 • Glatt som ett såpestykke
 • Buet skjerm gir fingertrøbbel
 • Fingeravtrykk i skjerm er ikke like bra som dedikert på baksiden
OnePlus 7 Pro Nebula Blue sett bakfra.
OnePlus 7 Pro Nebula Blue

Konklusjon

OnePlus har løst frontkamera-problematikken ved å introdusere ett motorisert kamera som kommer glidende opp når du slår kameraet på. Veldig kul effekt, men tar du mye selfier ville jeg kanskje vært litt bekymret for om denne kan gå istykker i lengden. For oss som ikke tar mye selfier er dette en genial løsning, du får ikke mer skjermplass enn dette!

OnePlus har som Samsung, Huawei og noen andre valgt å bue skjermen på langsidene for å gjøre telefonen smalere. Dette ser veldig kult ut, men er i praksis ikke veldig praktisk. Jeg hadde personlig foretrukket en litt breiere telefon med helt flat skjerm. Utover det er dette en helt rå skjerm.

Fingeravtrykksleseren har OnePlus flyttet inn i skjermen. Dette er selvfølgelig nerdete kult og den er imponerende rask, men jeg synes den feiler oftere enn fingeravtrykksleseren på min gamle Nokia 7 Plus (som fortsatt er den beste fingeravtrykksleseren jeg noen gang har prøvd).

Det er ingen 3,5mm lydinngang og det følger ikke med noen USB C adapter i esken (du kan kjøpe det løst ved siden av), men de har selvfølgelig Apt-X HD støtte og jeg synes det er merkbart høyere lydvolum over bluetooth på denne telefonen enn tidligere telefoner jeg har hatt, så jeg er lydmessig veldig fornøyd med telefonen.

OxygenOS er elskbart. Ekstremt raskt, like oppdatert som Android One og med OnePlus sine subtile forbedringer som for eksempel dark mode, støtte for ikon-temaer, gestures og spillmodus.

Telefonen er i mine øyne den mest sexy av Android-telefoner for tiden, men som sagt, glatt som ett såpestykke. Det følger med et gjennomsiktig silikon-etui faktisk som er ganske bra, men jeg personlig liker ikke slike etuier. Derfor har jeg bestilt meg en skin fra Dbrand, de sitter godt og gir bra grep.

Alt i alt er jeg så langt veldig fornøyd med valget og kan varmt anbefale den til alle som vil ha en toppmodell til god pris og ønsker så nært som mulig Android One uten å måtte punge ut for en Google Pixel telefon.

OnePlus 7 Pro med Nova Launcher (beta).
OnePlus 7 Pro med Nova Launcher

NB: Lurer du på hvorfor start-skjermen min ikke ser spesielt «standard Android» ut? Selv om jeg liker at OnePlus kjører så standard Android som mulig, så elsker jeg å tilpasse startskjermen, derfor kjører jeg som vanlig Nova Launcher. Det du ser på skjermen er:

 • Nova Launcher (beta)
 • Yr vær-widget
 • Event Flow Widget
 • Flight ikon-tema
 • Bakgrunn fra Zedge

5 kommentarer om “OnePlus 7 Pro med mekanisk kamera”

 1. Jeg har også Nokia 7 plus,å vurdere oneplus 7 pro.men hvem er best på kamera? Liker det jeg har nå

  Svar
  • Hei Heidi.

   Oneplus 7 Pro har uten tvil ett bedre kamera enn Nokia 7 Plus, men det er ikke veldig stor forskjell, så å oppgradere kun for kamera, er det ikke verdt.

   Svar

Legg igjen en kommentar