Android Auto

Vår Renault Zoe kommer med Android Auto støtte. Google har ikke lansert Android Auto i Norge ennå, men det går det ann å omgå og det har jeg gjort.

Når en Android applikasjon ikke er publisert for norske brukere så kan du laste den ned fra en filtjeneste. Mange av disse tjenestene skal man være ytterst forsiktig med å bruke, aller helst unngå.

Så når jeg skulle laste ned .apk fila for Android Auto så valgte jeg APK Mirror. Denne filtjenesten drives av nettstedet Android Police og er generelt anerkjent for å holde høy kvalitet og sikkerhet.

Jeg brukte Total Commander til å installere .apk filen. Når du gjør det må du gi Total Commander tilgang til å installere applikasjoner på telefonen din, bare følg guiden når du åpner .apk fila fra Total Commander (eller hvilken filutforsker du måtte velge).

Du kan bruke Android Auto uten å ha Android Auto støtte i bilen din, da bruker du ett ganske greit grensesnitt på telefonen som er designet for å være raskt og enkelt å bruke når du kjører bil, men merk at ifølge norsk lov har du faktisk ikke lov til å ta på telefonen din mens du kjører…

Koble til i Renault Zoe

Her tar jeg for meg hvordan det fungerer i min Renault Zoe, det vil sikkert fungere litt annerledes i andre biler.

I bilen må du nå bruke en USB-ledning og koble til USB-porten under radioen. R-Link vil automatisk oppdage telefonen og spørre om Android Auto skal ta over. Du kan sette opp at dette skal skje automatisk om du vil i innstillingene til R-Link. Jeg anbefaler å gjøre dette. Som standard må du svare på ett spørsmål hver gang. Velger du automatisk tilkobling så startes fortsatt ikke Android Auto opp automatisk, men du får en Android Auto knapp på hjem-skjermen til R-Link når du kobler telefonen til:

R-link Home med Android Auto aktivert.
Android Auto ikon nederst på R-Link hjemskjermen

Første gang jeg testet Android Auto i vår Renault Zoe var brukeropplevelsen helt forferdelig, alt hang og hakket i skjermbildet. Jeg tror det hadde med USB-kabelen å gjøre, for etter at jeg byttet kabel så har alt oppført seg silkemykt og raskt. Android Auto oppfører seg nå vesentlig raskere enn R-Link grensesnittet til Renault!

Android Auto i bruk

Det er per nå ikke veldig mye funksjonalitet i Android Auto og veldig få apper som støtter grensesnittet (ihvertfall som er tilgjengelig her i Norge), men det er tre ting som gjør det genialt og at jeg foretrekker Android Auto over bilens eget system og GPS:

 • Google Maps
 • Telefongrensesnittet
 • Spotify

I min Renault Zoe er det TomTom som leverer GPS løsningen og det er vel og bra det, massevis av funksjonalitet og en imponerende POI-base samt veldig bra grensesnitt når du kjører, men… Google Maps er i en egen klasse når det kommer til søk, brukervennlighet og ikke minst, beregning av reisetid, forsinkelser og alternative ruter.

I tillegg så viser hjemskjermen i Android Auto dine neste 2-3 kalenderhendelser, har du lagt inn adresse eller god nok beskrivelse på hvor du skal i hendelsen så kan du bare tappe på den, også vil Google Maps automatisk starte opp og guide deg dit. Enklere blir det ikke.

Android kan telefon-grensesnitt. Det er vel ikke så veldig mye mer å si om det. Det er forøvrig veldig kjekt å få lest opp alle innkommende meldinger, Android Auto støtter både SMS og Facebook Messenger (sikkert flere, men det er de jeg har fått testet så langt). Jeg synes det er litt snålt og tidvis upresist å snakke tilbake til Android Auto for å sende folk svar på meldinger, men det funker om du må…

Tilslutt har vi Spotify. I min Renault Zoe har vi ett ganske så kraftig stereoanlegg fra Bose. Det er først når du har hørt på nedlastede Spotify-låter med høy kvalitet at du skjønner hvor ræva lyd det er på DAB+ radiokanalene… og i min Zoe ser det ikke ut til å være Apt-X støtte på bluetooth heller, så skal vi utnytte Bose-anlegget til sitt fulle må det brukes Android Auto.

Det finnes selvfølgelig andre applikasjoner som støtter Android Auto, men jeg har ikke funnet noen jeg trenger ennå. Det kommer sikkert flere nyttige applikasjoner, ihvertfall når Android Auto offisielt lanseres i Norge.

Ny versjon på trappene

Iløpet av sommeren/høsten kommer det dessuten en helt ny versjon av Android Auto som ser mye bedre ut, sjekk denne videoen:

10 kommentarer om “Android Auto”

 1. Hei, Gaute. Fin og presis post om Android Auto! Virker som vi har mye de samme erfaringene, på tross av ulike bilmerker. Lurte på hva du synes om den siste versjonen? Jeg klarte å få den ned i går, og så langt er det en klar forbedring.
  Mvh Eivind

  Svar
   • Vi har samme, tror jeg. 4.5.5928. Fant et tips på et forum og gikk inn i appinnstillingene på telefonen, fant Android Auto og tømte buffer og data. Deretter trykket jeg «Tving stopp». Da jeg startet Android Auto etterpå, gikk jeg inn i innstillingene hvor jeg kunne velge «Prøv nye Android Auto». Da funket alt som en kule (Merk at den nye versjonen kun er synlig i bilen, ikke på telefonen).

    Svar
     • Det var kjedelig! Men det bør vel være rett rundt hjørnet? Kanskje en god gammel restart av telefonen hjelper også..? Vi har uansett lastet ned apk-en fra samme kilde, så det ligger ikke der. Lykke til!

     • Ja, nå har jeg prøvd å avinstallere, restarte, installere og sette i utviklermodus, ingenting hjalp… Merkelig. Får snakke med min yndlings-Android-utvikler til uka og høre om han har noen tips

     • Idag fikk jeg plutselig også mulighet til å teste det nye grensesnittet. Er litt usikker på hva jeg synes om det, må teste det mer noen dager også ta en oppfølger tror jeg.

     • Så bra! Ja, jeg anbefaler å gi det litt tid. Det er ganske annerledes fra det gamle. Blir spennende å se hva du synes.

      Personlig liker jeg spesielt godt støtten for å vise flere varsler, ikke bare ett, i en egen varsel-app. Det mørke grensesnittet passer også bedre i bilen min enn det gamle. Den nye «app-menyen» er praktisk. Og ikke minst synes jeg de har lykkes med «widgeten» som eksempelvis lar meg skifte sang uten å faktisk måtte åpne Spotify på hele skjermen. Blir langt færre tastetrykk. Det er også overraskende kjekt at når jeg starter bilen igjen, so fortsetter musikken der den slapp

      Men jeg skulle ønske jeg kunne velge hvilken hovedapp som kom ved oppstart. Ville heller hatt Spotify enn Google Maps.

 2. Jeg liker egentlig alt med det nye grensesnittet unntatt en ting: Ikke lenger kalender-kort. Så hvis jeg nå vil navigere til neste møte så må jeg faktisk plukke opp telefonen, gå inn på kalenderen og starte navigering derfra.

  Da tar Android Auto over, så det funker bra, men jeg skulle ikke trengt å gjøre det via mobilen, dette var jo noe av det det mest geniale med Android Auto… 🙁

  Svar

Legg igjen en kommentar