Installere Vivaldi nettleser på Ubuntu

Som en oppfølger til Opera-guiden tenkte jeg å beskrive hvordan installere Vivaldi «best mulig» på Ubuntu Desktop.

Akkurat som for Opera, så kan du laste ned en .deb fil og installere nettleseren, men jeg foretrekker å installere slik at nettleseren holder seg oppdatert automatisk. Det betyr dessverre noe knoting i terminalen, men oppsiden er at du vil heretter alltid ha en helt oppdatert Vivaldi versjon så lenge du holder Ubuntu oppdatert. Vi snakker altså om å legge til Vivaldi som en kilde og installere via Apt-Get.

Hva er Vivaldi?

Jeg siterer Wikipedia: «Vivaldi er en nettleser utviklet av Vivaldi Technologies, et selskap som ble grunnlagt av Jon Stephenson von Tetzchner, tidligere administrerende direktør og medgrunnlegger av Opera Software, og Tatsuki Tomita. Nettleserens slagord er «Vivaldi er en nettleser for våre venner», og sikter seg inn på teknisk anlagte brukere.»

Etter å ha testet Vivaldi selv ett par dager nå så er jeg veldig imponert. Opera-brukere vil kjenne seg godt igjen, det føles litt som å bruke Opera på steroider. Her kan du tweake og endre på nesten alt mulig og browseren oppleves som lynrask. En annet stor fordel med Vivaldi over Opera er at du kan installere utvidelser direkte fra Google sin Chrome nettmarked.

Vivaldi er ikke ennå mitt standard nettleser, det er fordi de mangler en mobil-klient. Det er dog på vei, ihvertfall til Android. Når Android-nettleseren kommer så vil jeg høyst sannsynlig bytte til Vivaldi som min standard nettleser.

Installere Vivaldi med Apt-Get

Legg til sertifikat fra Vivaldi og legg til Vivaldi som kilde:

wget -qO- http://repo.vivaldi.com/stable/linux_signing_key.pub | sudo apt-key add -
sudo add-apt-repository "deb [arch=i386,amd64] http://repo.vivaldi.com/stable/deb/ stable main"

Så gjør du en oppdatering av kildene dine og installerer Vivaldi:

sudo apt-get update
sudo apt-get install vivaldi-stable

…og det var det hele, nå finner du Vivaldi nettleser ved å se etter den i program-menyen eller bare søker etter Vivaldi (Tips; bruk Windows-tasten).

En kommentar om “Installere Vivaldi nettleser på Ubuntu”

Legg igjen en kommentar