Sykkelstativ til Renault Zoe

Jeg har importert Paulchen sitt sykkelstativ med tilvalget kalt «Comfort Class for 2» til Renault Zoe fra Tyskland. Billig ble det ikke, men stativet er skreddersydd for Renault Zoe og sitter som støpt!

Renault Zoe kommer uten alternativer for å feste sykler til bilen. Ikke kan man ha takstativ og Renault-forhandleren hadde ingen forslag til bakluke-montert stativ.

Thule har endel standard-modeller av bakluke-monterte stativer, men ingen av dem går Thule god for at passer til Renault Zoe. Leser du på diverse Renault-forumer på nettet så finner du også en god del advarsler mot å bruke Thule sine stativer på denne bilen på grunn av plast-spoileren på toppen av takluka.

Så etter en del research endte jeg opp med å ha en godfølelse for den tyske produsenten Paulchen Heckträger System. Jeg sendte dem en mail for å sjekke om de leverer til Norge og for å spørre om de forskjellige alternativene for ekstrautstyr.

En veldig hyggelig fyr kalt Jan svarte meg under en time senere og han kunne bekrefte at de sendte til Norge og lurte på hva slags sykler jeg kom til å frakte mest så han kunne anbefale utstyr. Jeg forklarte at det ville stort sett være en barnesykkel og en elsparkesykkel. Han anbefalte da «Comfort Class for 2» utstyret.

Så jeg bestilte og bare 4 dager senere (imponert!) så stod FedEx med en diger pakke utenfor huset vårt. Med mva og fortolling ble dette dog ikke noe billig stativ så jeg var spent på monteringen.

Bruksanvisningen er kun på tysk og illustrasjonene ikke spesielt gode… så det tok faren min og meg godt og vel to timer å montere det hele sammen, men en god del prøving og feiling. Når det hele nå er satt sammen, er det riktig nok ganske enkelt å ta stativet av og på bilen, og det sitter som støpt uten en minste skranglelyd. Ganske imponert egentlig.

Eneste ulempen var de to festeklossene til å ha nederst på bagasjeluka. Disse var ifølge bruksanvisningen ment til å gli under registreringsskiltet. Det fungerer kanskje på tyske nummerskilt, men på vårt norske skilt var dette en umulighet.

Løsningen ble å lakke disse klossene hvite og kjøpe bokstaver og tall på BilExtra. Resultatet ble helt greit synes jeg:

Paulchen sykkelstativ sett bakfra.
Paulchen stativet sett bakfra sammenslått uten sykkel.

Pakken jeg valgte med «Comfort Class for 2» er veldig fin å bruke, det er lett å montere på syklene så de står helt stødig og sikkert, men dette er nok ikke ideelt hvis du skal ha på full størrelse sykler. Det vil fungere fint, men da vil syklene stikke endel opp over taket og skape vindmotstand som antagelig både lager vindsus og går ut over rekkevidden til bilen.

Da kan det være lurt å velge andre tilvalg hvor syklene er lenger ned på bilen, men da må du også ha skiltplate og lys (de selger det og).

Så har du en Renault Zoe, eller andre elbiler det er vanskelig å finne sykkelstativ til, eller rett og slett ønsker et høykvalitets-stativ som ser veldig mye bedre ut en Thule; ta en titt hos Paulchen Heckträger System, jeg kan gå god for kvaliteten og servicen!

En kommentar om “Sykkelstativ til Renault Zoe”

Legg igjen en kommentar