Xiaomi smartvifte

Den så jeg ikke komme… av alle ting som skal gjøres «smarte», en vifte!? I den rekordvarme sommerheten måtte jeg selvfølgelig kjøpe en.

Da varmen stod på som det meste og vi innså at vi ifjor slet ut den gamle viften vår så publiserte Tek.no en test av Xiaomi vifter.

Fristelsen ble for stor, samme kveld bestilte vi Xiaomi Smartmi Fan 2S. Den ankom noen dager senere og var veldig enkel å sette sammen. Den er robust konstruert, batteriene i foten gjør den tung og stødig og den er utrolig stillegående.

For å si det med en gang, viften kan helt fint brukes uten å koble den opp, du kan slå den av og på, styre viftehastighet og av/på rotering med noen svært anonyme knapper på selve viften. Viften har også ett kraftig batteri som kan gi deg opp mot 20 timer med bruk.

Xiaomi Home

Xiaomi Home er appen for å styre alle Xiaomi sine «smartprodukter». Alt fra overvåkningskameraer til støvsugere… og altså, vifter. Jeg er litt fascinert over hvor lite som tydeligvis skal til for å kalle ett produkt for «smart».

Skjermbilder fra Xiaomi Home
Xiaomi Home

Det som da tydeligvis gjør denne viften «smart» er at du med appen også kan stille inn viften til å lage naturlig vind. Jeg vet ikke helt hvordan de gjør det, men når du setter den på «Natural» istedet for «Standard» så føles faktisk vinden mindre kunstig og å stå foran vifta er omtrent som å stå foran ett vindu når det er litt kald vind ute. Må rett og slett oppleves.

Du kan også stille inn vindstyrken med pinlig nøyaktighet fremfor de fire nivåene du kan stille inn direkte på vifta. Du kan også stille inn hvor mange grader vifta skal svinge frem og tilbake og sette en timer for hvor lenge vifta skal kjøre (kjekt når du skal sove så den ikke går hele natta).

Nå er vel kanskje den verste sommervarmen over for i år, men er du på jakt etter en vifte for de varme sommerkveldene så er dette vifta du skal ha!

3 kommentarer om “Xiaomi smartvifte”

Legg igjen en kommentar