Thousand sykkelhjelm

Da jeg skulle ha hjelm til den elektriske sparkesykkelen min så ville jeg ikke kjøre rundt med en vanlig sykkelhjelm. Så jeg fant noe unikt, Thousand!

Thousand er en amerikansk sykkelhjelm-produsent startet opp av noen kvinnelige gründere som ønsket seg penere sykkelhjelmer. De har siden oppstarten fått mye god publisitet og vunnet flere design-priser for hjelmene sine.

I mine øyne, uten tvil verdens flotteste hjelm!

Det vil si, jeg fant ingen å kjøpe Thousand fra i Norge så jeg slo fra meg tanken og kjøpte en ganske tradisjonell skateboardhjelm fra Tripple Eight. Selv om jeg liker veldig godt skateboardhjelmen min, så klarte jeg ikke helt slutte å tenke på Thousand. Så tilslutt kjøpte jeg den fra en svensk nettbutikk.

Her er noen sammenligningsbilder med Tripple Eight hjelmen min:

Som du ser er Thousand litt mindre i omkrets, det er fordi det er mindre isopor og mindre puter, så jeg antar uten å ha sjekket dette noe at den kanskje ikke er så støtaborberende enn Tripple Eight, men til gjengjeld er plasten minst dobbelt så tykk. Thousand har også en justering i bakhodet som gjør det lettere å tilpasse hjelmen til ditt hode.

Gjennomført design

Reimen er laget i skinn og festemekanismen er en genial magnet-løsning som gjør det veldig lett å ta hjelmen av og på. Alt ved disse Thousand-hjelmene oser av kvalitet. Hvis du vil ha noe sprekere enn mørkeblå med oransje detaljer som jeg har valgt, så kommer Thousand hjelmene i en hel drøss med farger, her er noen eksempler:

Thousand kommer i en rekke forskjellige fargekombinasjoner, her er noen få eksempler.
Noen andre Thousand modeller

Jeg har funnet ett par norske nettbutikker som selger disse hjelmene, men de har bare tatt inn ett fåtall av dem, mens den svenske nettbutikken jeg brukte har alle modellene på lager.

Totalt med frakt, mva og fortolling kom prisen på 1255,- norske kroner. Er det verdt omtrent dobbelt pris av andre kule hjelmer som for eksempel Tripple Eight? Det kommer vel ann på personlige preferanser, men spør du meg? Helt klart!

6 kommentarer om “Thousand sykkelhjelm”

  1. Hei. Hvilken størrelse på Thousand hjelmen har du? Jeg er 57,5 rundt hodet og Large begynner på 58. Vil ikke at den skal være for stor og redd for at Medium (som slutter på str 58) kan bli for liten.

    Svar
      • Takk for svar. Fant en butikk i Fredrikstad som selger de, så fikk testet. Ble Medium på meg også, men kunne tenkt meg et par pads på sidene, da jeg og synes den er noe romslig.

        Svar

Legg igjen en kommentar