Visual Studio Code på Ubuntu

Visste du at Microsoft sin populære gratis-editor, Visual Studio Code også finnes for Mac og Linux?

Jeg har en stund nå foretrukket Visual Studio Code på jobb. Det skal sies at jeg er ingen utvikler (…lenger), jeg bruker editorer stort sett til å redigere konfigurasjonsfiler eller lage ett skript i ny og ne. Dette er da en editor som er passe kraftig nok samtidig som den er lett og rask å starte opp med ett behagelig grensesnitt.

Så fant jeg ut at jommen har ikke gjengen i Redmond også laget versjoner for Mac og Linux. Siden jeg aldri har blitt helt komfortabel med editorene på Linux så tenkte jeg å prøve på min Ubuntu Desktop hjemme. Installasjonen var gjort på null-komma niks med Snap:

sudo snap install --classic code

Og vet du hva, Visual Studio Code er like bra på Linux som på Windows! Den innebygde terminalen som defaulter til Powershell på Windows, defaulter til Bash på Linux. Dette er absolutt en ny favoritt hos meg når jeg driver med mine små hobbyprosjekter!

Bruker du en annen distro enn Ubuntu som ikke støtter Snap, har Microsoft en omfattende guide for de fleste distroer.

En kommentar om “Visual Studio Code på Ubuntu”

Legg igjen en kommentar