Android Auto 2019

Som jeg har nevnt tidligere så har vår Renault Zoe Android Auto støtte. Nå har jeg brukt 2019 oppdateringen noen uker og her er noen tanker.

Android Auto er fortsatt ikke gjort tilgjengelig i Norge ennå, men du kan laste ned og installere .apk fila fra APK Mirror. Denne filtjenesten drives av nettstedet Android Police og er generelt anerkjent for å holde høy kvalitet og sikkerhet. Appen, både på mobilen og i bilen vil være på norsk om du har norsk språk på mobilen din.

For å aktivere 2019 refresh’en av grensesnittet må du sørge for å ha versjon 4.5.xxx eller nyere. Så må du gå inn på Android Auto på mobiltelefonen din, inn på innstillinger og huke av for å prøve ut det nye grensesnittet:

Innstillinger dialogen

Den første generasjonen til Android Auto var, som den første generasjonen av Android Wear, basert rundt kort-konseptet istedet for klassiske app-menyer. Nå har Google fjernet dette og heller gått for app-menyer. Jeg synes dette var en like dum endring på Android Wear som jeg nå synes det er dum endring på Android Auto.

Android Auto hovedmeny
Hovedmenyen

App-menyen er forsåvidt helt grei, men jeg likte kortene. Spesielt det at du kunne trykke på en kalender-avtale også startet Google Maps automatisk opp og navigerte deg til avtalen. Dette er nå helt borte fra Android Auto… det jeg syntes var den beste funksjonen 🙁

En endring jeg dog liker veldig godt er endringen på bunn-menyen. Nå kan du få opp navigasjonsvarsler og musikk-styring på bunn-menyen istedet for de statiske symbolene som var der før.

Forhåndsvisning og avspilling av meldinger.
Varsler i Android Auto

Grensesnittet for varslinger (fra SMS, Facebook Messenger, Telegram, Skype og WhatsApp) var før en del av disse kortene, det er nå flyttet ut i en egen meny, og det fungerer veldig bra. Jeg sliter dog fortsatt litt med å faktisk få svart på meldingene…

Alt i alt sitter jeg igjen med en litt sånn «meh» følelse av oppdateringen. Den er litt halvhjertet. De har ikke erstattet funkjonaliteten fra kortene rundt kalender og hendelser på noen som helst måte. Rett og slett ofret det for en klassisk app-meny, kanskje for å kopiere Apple Car Play? Google Assistenten synes jeg sjelden gir med noe stor verdi, den misforstår som regel hva jeg vil, bortsett fra på navigering.

Likevel vil jeg fortsatt si at Android Auto er ett betydelig bedre grensesnitt enn R-Link som min Renault Zoe er utstyrt med, hovedsakelig på grunn av Spotify og Google Maps (eventuelt Maze om du foretrekker det).

2 kommentarer om “Android Auto 2019”

  1. Hei. Dette er en gammel artikkel, så du har muligens funnet ut av det selv, men når du spiller av meldinger og den norsktalende assistenten spør om du vil svare ved å bruke «svar», så kan du si «reply» istedet og lese inn meldingen på engelsk. Det funker 🙂 Alt av funksjoner er nok ikke oversatt til norsk enda..

    Svar

Legg igjen en kommentar