Millheat smart-termostat

Denne våren fikk vi fiber på hytta og dermed åpnet det seg en verden av muligheter for å koble hytta på nettet på forskjellige måter. Det første vi ønsket var å fjernstyre varmen.

Etter litt research endte vi opp med å kjøpe en bunke med Mill WiFi-Sockets på Clas Ohlson. Mill er ett norsk selskap som produserer varmeovner av forskjellige slag. Noen helt tradisjonelle og noen «smarte», men også en plugg til å sette i stikkontakten mellom veggen og din vanlige «dumme» ovn.

Det eneste jeg har funnet som bør tenkes på før man kjøper slike er at Mill WiFi-Socket har en maksimal kapasitet på 2.300W.

WiFi-Socket må kobles til det trådløse nettverket ved hjelp av appen Millheat. Selve oppkoblingen var noe av det enkleste jeg har vært borti av IoT dingser, ett veldig gjennomtenkt og enkelt grensesnitt.

Skjermbilder fra Millheat appen.
Millheat app

Med appen kan du så definere de forskjellige rommene du setter opp ovnene på og sette ønsket temperatur for hvert enkelt rom for «komfort», «sov» og «borte». Så kan du sette hele huset eller hvert enkelt rom på hver av disse tre.

Du kan også lage profiler som automatisk justerer for disse tre nivåene basert på dag og klokkeslett, samt «av», altså ingen varme i det hele tatt. Jeg tenkte først å lage en profil for «sesong» og «utenfor sesong», men i praksis har vi endt opp med å bare bruke en profil også sette hytta til «borte» når vi drar fra hytta og tilbake til «komfort» når vi drar til hytta.

Millheat er akkurat så avansert men enkelt og elegant som smarthus-teknologi og IoT burde være. En solid tommel opp fra meg for denne løsningen!

Tommel Opp

2 kommentarer om “Millheat smart-termostat”

  1. Vi har vedfyring vi også, men for å unngå at røra fryser og slippe å ta vannet må vi ha varme på når vi ikke er på hytta også, og vedfyring blir fort litt ukontrollerbart om sommeren 😉

    Svar

Legg igjen en kommentar