#Serietips – To koreanske perler

Liker du litt sære serier som blander historisk kostymedrama med fantasy, som ikke er laget i Hollywood? Da bør du gi disse to koreanske seriene en sjanse.

Netflix har de siste årene begynt å satse mer på original-serier produsert utenfor USA. Om det har noe med kravet fra EU eller ikke skal jeg ikke spekulere i, men jeg synes dette er veldig bra. Det gir oss brukere mer variasjon, innsikt i andre kulturer og tradisjoner og øker generelt kvaliteten på serie- og filmproduksjon over hele verden.

Kingdom

Det som starter som en maktkamp i ett kongerike i ett middelaldersk asiatisk land endrer seg fort til å vær en kamp på liv og død mot en mytisk og ekstremt smittsom sykdom som gjør at de døde våkner til liv etter mørkets utbrudd.

Se serien på Netflix.

Arthdal Chronicles

Arthdal Chronicles er en betydelig mer kompleks serie enn Kingdom. Satt i ett lignende univers. Uten zombier, men med mennesker med superkrefter, ispedd litt magi og masse politiske konspirasjoner. Serien har blitt beskyldt for å prøve å være en koreansk versjon av Game of Thrones.

Se serien på Netflix.

Legg igjen en kommentar