Zaitake 7007F kontroller for mobil

Hvorfor kjøpe en Nintendo Switch når du enkelt kan gjøre om mobilen din til den ultimate håndholdte spillkonsollen?

Jeg har ett års tid brukt Red Knight kontrolleren fra Ipega og den har vært strålende, men med min Oneplus 7 Pro så driver den av en eller annen grunn å slår seg av etter noen minutter med spilling. Ganske upraktisk…

Så så jeg for en stund siden at YouTub’eren ETA Prime anbefalte Zaitake 7007F, så jeg tenkte at den må jeg prøve.

Som vanlig når det kommer til sånn her tech så fantes det ingen norske forhandlere. eBay ble nok en gang løsningen. Jeg ble 350,- kroner fattigere og etter 3-4 uker med utålmodig ventetid så den dumpet ned i postkassen min.

Du kan få kontrolleren i Nintendo Switch wannabe-farger eller sort. Jeg valgte sort.

Zaitake 7007F spesifikasjoner
Størrelsesforhold og spesifikasjoner.

Zaitake kan startes opp i tre forskjellige moduser. Trykker du på iOS-knappen startes den opp som iOS kompatibel, starter du den opp med Android-knappen, så er den Android-kompatibel og bruker du X+Android-knappen så startes den opp som en standard Bluetooth-kontroller.

I «Android-modus» fungerer kontrolleren IKKE som en standard-kontroller for de spillene som støtter dette, men du må bruke en tredjeparts-app for å mappe opp alle knappene mot touch-områder på skjermen. Jeg bruker derfor heller alltid X+Android, da fungerer den helt automatisk perfekt for alle spill som støtter en standard bluetooth-kontroller.

Jeg synes det er litt rart at de har valgt å løse det slik, men det fungerer helt fint bare du er klar over det. For å skifte modus må du også av-parre og parre opp kontrolleren igjen mot mobilen.

Brukskvalitet

De to analoge stikkene er imponerende gode, jeg er ikke så imponert over D-pad’en, men ABXY-knappene er også veldig gode. Triggerknappene synes jeg er for «klikkete», men jeg vet at endel liker det, så det er vel en smakssak.

Sammenlignet med Red Knight fra Ipega er Zaitake veldig mye bedre rent ergonomisk sett. Med sine større grep tar den også større plass i lomma/sekken, men er også veldig mye bedre å bruke. Spesielt om du spiller en stund.

Selve uttrekksmekanismen er mye mer fast og føles mye mer solid enn Ipega sin så totalinntrykket er at Zaitake holder høyere kvalitet jevnt over enn Ipega og jeg synes den ektra hundrelappen Zaitake koster er verdt det.

Husk at det blir mva og fortolling på alle kjøp fra utenlandske nettbutikker fra nyttår, så vurderer du en slik kontroller har du bare tiden av veien. Løp og kjøp!

En kommentar om “Zaitake 7007F kontroller for mobil”

Legg igjen en kommentar