Mitt oppsett (arbeidsplass)

Nå har jeg vært hos SuperOffice i ett halvt år og føler jeg har funnet min plass. Her er en gjennomgang av hvordan mitt oppsett er der jeg jobber hver dag.

For nesten 20 år siden var jeg en ferdig utdannet utvikler med studiepoeng i blant annet C, C++, Visual Basic, SQL og PL-SQL. Siden den gang har jeg ikke skrevet en linje med kode i noen av de språkene. Jeg har tidvis lekt litt med HTML/CSS og laget enklere skript i bash, VBA og ADQL, men det er det eneste.

Så nå hos SuperOffice har jeg fått meg litt å bryne på. Jeg sitter midt i en utvikler-avdeling og må jobbe med Microsoft verktøy som krever daglig skripting i KQL og Power BI for å oppnå det jeg før har brukt «pek-og-klikk» verktøy til. Det er kjempespennende, gøy og litt frustrerende.

Maskinvare

Så for å starte med å beskrive mitt oppsett tar jeg maskinvaren jeg sitter på.

 • Lenovo Thinkpad T480s bærbar PC
 • To 32-tommers 4K-skjermer av typen Samsung S32R750UEU
 • Logitech K750 tastatur
 • Arrogant Bastard Typhoon mus
 • Remarkable paper tablet
Lenovo Thinkpad T480s sett bakfra
Lenovo Thinkpad T480s

T480s er enn deilig maskin. Jeg har alltid likt Lenovo maskiner og denne er intet unntak, bra ytelse, godt tastatur, helt grei skjerm og ett dempet men tidløst og robust design.

Den kjører Windows 10 og jeg jobber primært i Vivaldi nettleser, Power BI Desktop, Visual Studio Code og Cisco Teams.

Tjenestene jeg jobber med er Azure Monitor (hovedsakelig Application Insights), Power BI, Sharepoint, EPI Server, TFS og noe Grafana.

T480s er koblet til to svære Samsung-skjermer via en dockingstasjon. Lenovo sine dockingstasjoner er mer en hub mellom PC’en og perifer-utstyr. Det er en kladd full av skjerm og USB-porter. Du «docker» ikke PC’en til stasjonen, men kobler til den med en Thunderbolt-kabel. T480s får også strøm via USB C forresten.

Disse to skjermene fra Samsung er på 32 tommer hver så det blir 64 tommers arbeidsflate å boltre seg på. De har ikke bordstativ men festes med en bordklemme slik at du ikke mister noe bordplass. Dessverre er ikke skjermene mulig å vri på høykant eller svinge skrått. Derfor har jeg endt opp med å sette festene litt skrått for å få en grei arbeidsflate å se på. Heldigvis er festene så store at det ikke er noe problem. Hver skjerm har 4K oppløsning så jeg har en enorm arbeidsflate å boltre meg på. Ganske uvant for en tidligere konsulent som pleide å måtte klare med meg bare den bærbare PC’en og kanskje en gammel 24-tommers skjerm kunden hadde liggende.

Spillmusen fra Arrogant Bastard er min egen private. Jeg liker spillmus fordi de er litt tyngre, ligger godt i hånda og er ekstremt raske.

Tastaturet er det eneste jeg ikke er sånn superfornøyd med. Det svikter litt når jeg skriver på det og mens jeg var på ferie klarte noen på kontoret å søle brus på tall-tastene så noen av dem henger litt. Jeg må bare finne ut hva jeg skal ha, det hadde vært gøy med mekanisk tastatur, men det er nok ikke så populært i åpent landskap… 😉

Skjermoppsett

Da jeg løp rundt som konsulent så hadde jeg stort sett bare laptop’en å jobbe med, eller om jeg var heldig, en avdanket skjerm kunden ikke trengte. Nå som jeg har en fast plass og masse skjermer å ta av så har jeg etterhvert innarbeidet meg ett fast oppsett jeg er blitt vant til å ha på disse skjermene:

Skjerm til venstre:

 • Outlook på venstre halvdel
 • Visual Studio Code på høyre halvdel
 • Power BI Desktop i fullskjerm

Skjerm til høyre:

 • Vivaldi nettleser på 2/3 av skjermen
 • Microsoft ToDo helt ytterst til høyre

Bærbar PC skjerm:

 • Cisco Teams i fullskjerm
 • Spotify i fullskjerm
 • Vivaldi nettleser til private ting i fullskjerm

…og ja, jeg elsker Dark Mode! Når du har så mye lyssterk skjermflate få centimeter unna ansiktet er det veldig mye mer behagelig å jobbe i Dark Mode enn med masse hvite flater, så får det bare være at mailer i Outlook blir seende litt rare ut.

Remarkable – elektronisk notatblokk

I SuperOffice sitter veldig mange på stasjonære PC’er, derfor er det heller ikke vanlig å ha med seg PC’er på møter. Dette har ført til at jeg bruker min Remarkable mye mer enn før.

reMarkable
Remarkable elektronisk notatblokk

Det er nå to år siden jeg kjøpte min Remarkable. Det første året brukte jeg den ikke så mye, mye på grunn av at den var litt treg å bruke og hadde noen irriterende bugs, men etter flere firmware-oppgraderinger i 2018 så er Remarkable blitt helt suveren å bruke.

Jeg bruker den nå daglig til å skrive møtenotater og drodle ned tanker og skisser på, samt av og til for å lese større rapporter og lignende i PDF format.

iMac 27′ (late 2009)

Jeg lager endel dashboards som andre skal se på på sin PC eller som skal være oppe på en storskjerm (TV) i ett felleslokale. Da er det greit å teste ut dashboardene på en skjerm med vanlig HD oppløsning stedet for mine 4K skjermer.

Derfor er det kjekt at jeg har «arvet» en 10 år gammel iMac 27 tommer fra internasjonal support-gjengen vår som jeg har stående på en hylle bak pulten min og teste med. Den kjører i tillegg skikkelig gammel Safari nettleser, så hvis dashboardet funker på denne, funker den overalt ellers også 😉

Wergelandsveien 27 – kontoret

Selve bygningen jeg sitter i er en fantastisk flott bygning som er vernet og registrert kulturminne. Det er en bygård fra 1864 tegnet av Thøger Binneballe. Nærmeste nabo er Litteraturhuset og Det Kongelige slott.

Bygget var først privatbolig, deretter leiegård inntil det militære sykehus flyttet hit. Senere hadde Rikshospitalets plastisk-kirurgiske avdeling her frem til 1990. Før vi i SuperOffice flyttet inn hadde blant annet Studentsamskipnaden i Oslo lokaler i bygget.

Wergelandsveien 27
Wergelandsveien 27

Bygget er fantastisk bra restaurert og tilpasset ett moderne arbeidsmiljø så godt som mulig. Vi har blant annet egen barista i kjelleren og fontene i bakgården.

Synes du dette høres ut som ett spennende sted å jobbe? Vi har svært gode muligheter for den riktige personen, så sjekk ut stillingene våre og ta gjerne kontakt med meg!

2 kommentarer om “Mitt oppsett (arbeidsplass)”

Legg igjen en kommentar