Nvidia Shield TV (2019)

Nvidia har lenge vært kongen av Android TV-verden. Med 2019 oppgraderingen av Pro-modellen og en ny rørformet modell sikrer de tronen en stund til.

Jeg måtte derfor simpelt hen oppgradere TV’en i stua. Siden vi allerede har en Pro og den ikke føles utdatert i det hele tatt, så har denne blitt forflyttet til datteren vår sitt rom, også kjøpte jeg den nye rørformede versjonen til stua.

Selve enheten er som sagt rørformet, bare litt større enn fjernkontrollen. Ganske perfekt for å gjemme inne i TV-benken. I min TV-benk har jeg en TP-Link TL-SG105E switch som jeg bruker til å gi kablet forbindelse for TV’en, Telenor-dekoderen og altså Nvidia Shield TV.

Nvidia Shield TV (2019)

På den ene siden av røret plugger du til strømmen og eventuelt altså nettverkskabel om du ønsker det. På den andre siden av røret plugger du til HDMI kabelen til TV’en og eventuelt ett Micro SD minnekort om du ønsker å utvide kapasiteten.

Nvidia Shield TV kommer med kun 8GB lagring. Dette kan fort bli litt lite om du ønsker å lagre litt spill og kanskje noen filmer på enheten. Derfor har jeg puttet inn ett 64GB MicroSD minnekort jeg hadde liggende. Dermed har jeg åtte-ganget lagringskapasiteten ganske enkelt.

Selv om jeg har ett veldig bra trådløst mesh-nettverk så er det merkbart raskere å starte opp strømmetjenester over kabel enn trådløst, kanskje spesielt den interne Plex-tjenesten jeg kjører i huset.

Nvidia Shield TV (2019) med Plex

Jeg har som sagt også førstegenerasjon Nvidia Shield TV Pro. 2019 modellen av Pro ser prikk lik ut som den gamle jeg har og er bare marginalt kraftigere, derfor valgte jeg denne gangen å ikke gå for Pro-modellen. Den gamle jeg har står nå koblet til TV’en i prinsessetårnet vårt (barnerommet) og kjører Plex-server med filmene lagret på en annen lokal FTP-server.

Dermed kan jeg fint aksessere alle filmene vi har på den gamle Nvidia Shield TV Pro’en på alle andre TV’er i huset med Plex appen.

Selve grensesnittet på Nvidia Shield TV er ganske standard Android TV grensesnitt. De har lagt til Nvidia GeForce spillhubben sin og en ekstra funksjonalitet for AI upscaling av HD innhold til 4K. Sistnevnte fungerer bare så-som-så.

Nvidia Shield TV (2019) hjemskjerm

Det er slett ikke alle strømmingsprotokoller som støttes. Jeg har fått til upscaling på NRK appen, men jeg syntes ikke det ble så veldig pent, ja ting ble skarpere, men også mer kornete. På Viaplay, Plex og dpay støttes det ikke, og Netflix gjør noe lignende selv, så der ble den automatisk deaktivert. Etter det sluttet jeg å eksperimentere med det og slo det av.

Fjernkontrollen

OK, alt hittil er relativt standard Android-TV funksjonalitet og jeg kunne holdt meg til den veldig mye billigere Xiaomi MiBox, men så kommer det mest geniale; den nye fjernkontrollen.

Nvidia Shield TV (2019) fjernkontroll

Borte er den tullete touch-baserte volumkontrollen og det oppladbare batteriet. Fjernkontrollen har blitt trekantet og ganske tykk med 2 stk AAA batterier som driver den. Den har fått skikkelige dedikerte volumknapper, pause og frem/tilbakeknapper. Samt en dedikert Netflix-knapp. Knappene er baklyste og lyset kommer på når du beveger bittelitt på fjernkontrollen.

Den er bluetooth-basert som tidligere, men har nå også fått en IR-sender. Denne kan du bruke til å styre volumet på TV’en.

Jepp, Nvidia har nå droppet å ha egen volumstyring på sin boks og styrer heller TV’ens volum. En fantastisk mye bedre løsning enn tidligere. Du kan styre lyden ved CEC-protokollen også, men det har såpass latency at jeg synes det blir mer frustrerende. Derfor er det genialt å kunne bruke IR til dette selv om det betyr at du da må peke fjernkontrollen mot TV’en.

Nvidia har også implementert mer CEC-støtte enn tidligere. Nå slår du ikke bare av Nvidia Shield med av/på knappen, men også selve TV’en (forutsatt at CEC er aktivert på TV’en). Utrolig praktisk, nå kan vi endelig for godt legge vekk fjernkontrollen til TV’en.

Tilslutt har Nvidia lagt til en meny-knapp. Denne kan du faktisk programmere til å gjøre nesten hva som helst om du vil, uten at jeg har sett det store behovet for det ennå.

Nei, vent det er en ting til med fjernkontrollen. Har du mistet fjernkontrollen din noen gang før? Hvis du laster ned Nvidia Shield TV appen på mobiltelefonen din kan du få fjernkontrollen til å lage pipelyder så du finner den igjen mellom sofaputene. Genialt!

App/tjeneste-utvalg

Ankepunktet generelt for Android TV versus Apple TV har alltid vært utvalget av apper og strømmetjenester. Dette har, uavhengig av om boksen din er fra Nvidia, Xiamoi, Sony eller en av de andre produsentene av Android TV, blitt veldig mye bedre. Per nå er det ingenting jeg savner på vår TV. Jeg har nå installert apper som blant annet:

 • NRK TV
 • TV2 Sumo
 • SVT Play
 • dPlay
 • Viaplay
 • HBO Nordic
 • Netflix
 • YouTube
 • YouTube for Kids
 • Prime Video
 • RedBull TV
 • Spotify
 • Plex
 • TED
 • VLC

Konklusjon

Jeg vet faktisk ikke helt hva jeg skulle savnet på Nvidia Shield TV… og om det skulle være noe, så kommer den også med Chromecast 4K støtte innebygget, så du kan i praksis strømme hva som helst fra mobilen din som har Chromecast-støtte, og det kan du like herlig gjøre fra en iPhone, iPad, Android eller PC med Chrome eller Vivaldi nettleser.

Om du synes kroner 1699,- for Nvidia Shield TV er litt i meste laget, så vil du helt sikkert bli fornøyd med en Xiaomi MiBox 4K til halvparten av summen, men for min del så er premium-opplevelsen til Nvidia lett verdt pengene!’

Om du vurderer den 600 kroner dyrere Pro-versjonen så er det to grunner til å vurdere denne:

 • De tyngste spillene
 • Plex Server

Du kan koble spillkontrollere til den vanlige Nvidia Shield TV også, og den er kapabel til å spille det meste, så jeg vil si den eneste egentlig valide grunnen for å gå for Pro-modellen er at det er en ganske rimelig og rask vei til å sette opp din egen Plex-server uten å måtte fikle med andre hjemmeserver-løsninger.

5 kommentarer om “Nvidia Shield TV (2019)”

Legg igjen en kommentar