Østkant-safari med #elsparkesykkel

Her er ett turtips hvis du har lyst til å cruise en tur med elsparkesykkel på en trygg men morsom etappe.

Dette er en tur jeg av og til tar med Byduen min når jeg er på vei hjem fra jobb og har litt god tid. Istedet for å ta T-banens linje 3 til Mortensrud, hopper jeg på linje 4 og går av på Ryen.

Herfra kjører jeg på Enebakkveien til Skullerud. Du kan fint kjøre i veibanen her, det er stort sett ikke så mye biler, men det er ett ekstra bredt fortau mesteparten av veien med sykkel-nedfellinger i kryssene, så jeg tror det her er meningen av det er en sykkel/gangvei selv om det ikke er skiltet slik. Jeg veksler derfor litt mellom fortau og veibane.

Når du passerer krysset ved Abildsø så er det slutt på bredt fortau, men nå skal du straks svinge av. Du skal nemlig ned til industriområdet ved Skeidar og Bygg Max. Her finner du sykkel/gangveien som går helt inntil E6 ned til Skullerud-dumpa. Her er det nesten ingen andre på hjul eller til fots og asfalten er helt perfekt, så her er det en ypperlig mulighet til å gi bånn gass 😉

Vel nede i dumpa så gjelder det bare å sikte rett frem over rundkjøringen også finner du ganske enkelt Vinterveien som er en fantastisk bred og deilig sykkel/gangvei, også denne med perfekt asfalt, langs med boligområdene på Dal/Brenna.

https://twitter.com/gauteweb/status/1233445509060272128

Når du så har kommet deg frem til Mortensrud T-banestasjon har du to valg; du kan ta T-banen tilbake til sentrum igjen, men er du litt eventyrlysten kan du også ta Mortensrudveien ned til Hauketo. Det er bratt, det går fort og det er litt blanding av gangveier og å måtte kjøre i veibanen.

Vel nede på Hauketo kan du potensielt kjøre over Ljan eller Sæter tilbake til sentrum eller hoppe på en buss eller tog hvis du begynner å bli sliten eller har fått rekkevidde-angst, mulighetene er mange.

Tar du turen til Hauketo vil jeg kanskje anbefale en matpause på Nam Nam Hauketo. I ett lite avlukke ved siden av REMA 1000 lager de veldig god kebab.

God tur, og siden dette er en tur perfekt for lengre fartsetapper, husk hjelm! 😉

En kommentar om “Østkant-safari med #elsparkesykkel”

Legg igjen en kommentar