Installere Vivaldi på Raspberry Pi

Så du har lagt inn nyeste versjon av Raspbian på din Raspberry Pi, men du ønsker å bruke favoritt-nettleseren din, Vivaldi. Så finner du den ikke i repository til Raspbian. Frykt ikke, her er hvordan installere Vivaldi på en Raspberry Pi.

Det første du må gjøre er å laste ned ARM-versjonen av Vivaldi (Linux DEB ARM). Når du har gjort det så åpner du terminalen (du kan gjøre det ved å dobbeltklikke på filen også, men jeg foretrekker å gjøre det ordentlig. Kjør følgende kommando (bytt ut versjonsnummer med hva enn du har lastet ned):

sudo dpkg -i ./vivaldi-stable_[versionnumber]_armhf.deb

Nå skal også Vivaldi repo bli lagt til som en Apt-kilde slik at du får nye versjoner når du kjører apt update/upgrade. Du kan dobbeltsjekke ved å se om du har fått en fil på følgende mappe:

/etc/apt/sources.list.d/vivaldi.list

Ressursbruk

Etter at jeg installerte Vivaldi opplevde jeg varsellampa for CPU overoppheting kom opp ganske fort. Jeg fant ut av det skyltes alle Chrome-utvidelsene jeg hadde installert. Disse ble nemlig automatisk synkronisert da jeg logget meg inn med Vivaldi-brukeren min.

I tillegg til det det så har jeg økt størrelsen på swap filen:

echo CONF_SWAPSIZE=2048 | sudo tee -a /etc/dphys-swapfile
sudo /etc/init.d/dphys-swapfile stop
sudo /etc/init.d/dphys-swapfile start

Så etter å ha slått av synkronisering av utvidelser (og kun det) og sletting av alle utvidelser jeg ikke absolutt måtte ha, så begynte det å fungere bra. Jeg opplever fortsatt at CPU’en blir litt overopphetet hvis jeg har litt for mange faner oppe og har litt følelsen av at jeg kan ha mer igang med Chromium enn Vivaldi, men Vivaldi er så mye raskere at jeg lever godt med det.

TIPS: Vivaldi har laget en support-artikkel på hvordan få nettleseren til å fungere med Netflix, Spotify webplayer med Widewine. Jeg fikk Spotify til å fungere med denne guiden, men ikke Netflix.

Vivaldi er nå «offisielt» min favoritt-nettleser på alle flater; Windows, Mac, Ubuntu, Raspberry Pi, og ikke minst på Android 🙂

Legg igjen en kommentar