Ny skjerm til hjemmekontoret

I SuperOffice sin utviklingsavdeling har nå alle som kan hjemmekontor på grunn av smittefaren til Korona-viruset. Jeg trengte dermed å oppgradere skjermflatene litt.

For noen år siden hadde jeg ett bra oppsett for hjemmekontor med dedikert rom, to 24 tommers skjermer og litt sånt. Etter at familien vokste måtte jeg gi slipp på dette og når jeg en sjelden gang har hjemmekontor nå så er det stort sett bare den bærbare Lenovo’en på stuebordet.

…men nå som vi risikerer å ha hjemmekontor mer eller mindre permanent i flere uker fremover så ble det litt for lite produktivt.

Jeg vurderte å kjøpe med en billig 27-tommers skjerm, disse får man jo nå nesten kastet etter seg, men det ville bare skapt rot i stua og logistikk-problemer med oppbevaring når jeg ikke jobber. Dermed endte jeg opp med at det jeg ønsket meg var en liten ekstraskjerm drevet av en USB C kontakt.

Etter å ha sjekket flere alternativer endte jeg opp med ASUS MB16AC skjerm. Denne er på 15,6 tommer og har 1080×1920 oppløsning. Den kan også automatisk endre retning når du snur på den, men det krever en ekstra driverinstallasjon på Windows.

Skjermen holder god kvalitet, men er litt lyssvak. Hjemme i stua er det absolutt godt nok, men jeg ser for meg at sammen med den glossy skjermflaten så kan den bli litt vanskelig å se på i lyssterke kontorlokaler.

ASUS ZenScreen MB16AC

Skjermen kommer i en fin mappe som også fungerer som kick-stand i forskjellige varianter. Dog synes jeg skjermen står best med den medfølgende pennen igjennom hullet på siden av skjermen. Litt absurd at det følger med en kulepenn til dette formålet, kunne de ikke bare hatt en innebygget kick-stand istedet?

Av ting jeg savner, så er vel det eneste jeg kommer på flere USB C porter, gjerne med power-passthrough. Har du bare en USB C port på PC’en din og du også må lade med den får du nemlig ikke ladet og brukt skjermen samtidig. Heldigvis har jeg to porter på PC’en, så det går greit. Jeg er usikker på om skjermen virker med en USB C hub.

Jeg ser av tester andre steder at å bruke en USB C til HDMI adapter ikke virker.

Det følger med en USB C til USB A adapter så man kan bruke skjermen med en USB 3 kontakt, men såvidt jeg skjønner så mister man da muligheten til auto-rotering og kan få problemer med DRM-beskyttet innhold som f.eks. Netflix.

Konklusjon

Du får billigere skjermer og du får dyrere skjermer, jeg er strålende fornøyd med denne ihvertfall, den gjør meg veldig mye mer produktiv på hjemmekontoret uten å fylle opp stuebordet 🙂

Her har du en video som hevder å vise de fem beste portable skjermene for 2020:

En kommentar om “Ny skjerm til hjemmekontoret”

Legg igjen en kommentar