#ukasapp 12/20 – Webex Meetings

I disse korona-tider er en god videomøte-løsning ett must for bedrifter og organisasjoner. Cisco Webex Meetings er kongen og de tilbyr det nå gratis under krisen.

Under mine over 10 år som konsulent så har jeg brukt veldig mange av de videomøte-løsninger som finnes, og jeg har ingen tvil, Webex er best!

Du kan bruke Cisco Webex Meetings fra mobiltelefon, nettbrett, PC eller dedikerte VoIP løsninger, du kan ha opptil 1000 deltakere, 200 samtidig på video. Du finner antagelig en god del norsk teknologi i bunn etter oppkjøpet av norske Tandberg for endel år siden.

En ting som er viktig når du har møter over nett er å ha god lyd. Webex Meetings har nok av muligheter til å gjøre det til en suksess. Har du ikke godt lydutstyr på PC’en din, kan du bruke iOS eller Android appen til å bruke mobilen for lyd, samtidig som du er logget inn på PC’en for eksempel. Du kan også ringe inn til ett norsk konferanse-nummer, men lydkvalitet da er merkbart dårligere enn ved å koble seg på over nett.

Du trenger ikke installere noenting på PC’en hvis du bruker Chrome som nettleser, men er du administrator av ett møte kan det være lurt å installere Webex Meet på PC’en.

Gode møterutiner

Å ha digitale møter krever en litt annen tilnærming enn fysiske møter. Jeg har brukt videomøter aktivt i over 10 år, her er noen tips:

  • Start opp møtet 5 minutter før tiden og anbefal folk å bruke de minuttene til å sikre best konfigurasjon av lyd.
  • Alle bør presentere seg kort, både fordi det er hyggelig og for å teste at alle har lyd.
  • Er det mange i møtet (mer enn 3), bruk mute-knappen aktivt og mute deg selv når du ikke har noe å si. Det bedrer lydkvaliteten for alle fordi man slipper taste-lyder og lignende.
  • Møteleder må være strukturert da videomøter er mer anstrengende enn fysiske møter og det er lett å bli distrahert når alle sitter foran sin PC. Ha klart en Powerpoint eller ett dokument med agenda møteleder deler og jobber rett inn i under møtet.
  • Bruk chat-vinduet aktivt til å stille spørsmål og lignende.
  • Noen har dårlig kvalitet på sin private WiFi hjemme. Da kan man f.eks. bruke mobildata til lyd (slå av WiFi på mobilen) og PC’en til video og skjermdeling.
  • Kjør flere korte møter enn lange møter. Ha en lav terskel for å starte, og avslutte ett møte.

Last ned

Legg igjen en kommentar