Dark Mode på bloggen

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å ha ett mørkt tema på denne bloggen og denne helgen gjennomførte jeg.

Jeg spurte Twitter hva de syntes og det var ganske klart at tvitrerne ønsket seg «dark mode»:

https://twitter.com/gauteweb/status/1253612381059637248

Jeg bruker teamet GeneratePress som er ett veldig fleksibelt tema. Du kan stort sett endre alt mulig. Det er også jeg som har gjort oversettelsen til norsk av dette temaet, så jeg var ikke så klar for å gå vekk fra dette temaet. Istedet gikk jeg derfor igjennom hver eneste fargeinnstilling på temaet og justerte det.

…men det er ikke bare temaet som må justeres. Widgets, skjemaer, knapper i utvidelser, etc må også endres og testes.

Ny logo måtte jeg også lage, jeg har basert meg på den gamle, men byttet til en litt rundere font.

Jeg har valgt å la bakgrunnsfargen ha en anelse av oransje i seg, som hovedfargen min. Jeg syntes likevel at de oransje titlene ikke fungerte bedre mot mørk bakgrunn, så jeg har innført en ny farge på titler og lenker.

Selv på en enkel blogg som min så er dette ett godt stykke arbeide. Fra jeg hadde bestemt meg for hvilke farger jeg skulle ha, så brukte jeg ca ett halvt dagsverk på å implementere endringene. Det er fortsatt noen ting å plukke på, men sånn overordnet er jeg ferdig med design-endringen.

Det er mulig jeg går helt vekk fra den oransje fargen i fremtiden, men føler meg ikke helt klar for det ennå… 😉

Hvorfor Dark Mode?

Det skaper litt utfordringer med bildebruk og sånt, men jeg føler meg ganske sikker på at denne bloggen forblir i «Dark Mode» en god stund fremover. Jeg har ikke lagt inn noen mulighet for deg som bruker til å velge lyst eller mørkt tema, det er noe jeg ser for meg å gjøre i fremtiden.

Så hvorfor er «dark mode» blitt så populært?

Jeg tenker at det har med at man har stadig større og større skjermer på arbeidsplassen. Selv sitter jeg på 2 ganger 32 tommers skjermer. Lyse nettsider blir dermed ganske slitsomt for øynene. Hjemme sitter vi derimot stadig mer på små skjermer, men i dunklere belysning. Vi sitter med mobilskjermen, nettbrettet eller en liten laptop i sofaen eller i senga, ikke så ofte på en pult. Der er det kanskje litt dunkel belysning og det er igjen mer behagelig å lese nettsider med mørk bakgrunn.

Jeg må vel si at jeg er ganske fornøyd med resultatet selv, så da håper jeg at du som leser også kan trives med det nye designet.

Legg igjen en kommentar