Nytt tastatur og mus

Da korona-krisen satt igang og hjemmekontor ble den nye normalen var jeg raskt ute og kjøpte meg en ekstra skjerm. Etterhvert måtte jeg også ha en skikkelig mus og ett godt tastatur.

Fra før hadde jeg en ganske billig liten Logitech mus hjemme for ad-hoc bruk. Den er fin nok den, men over lengre tid er den ikke spesielt ergonomisk, og manglet noen knapper jeg er vant til fra mitt oppsett på kontoret.

Tastaturet på min Lenovo Thinkpad T480s er også veldig bra å skrive på, men ikke veldig ergonomisk i lengden.

Razer Mamba Wireless

Jeg er glad i såkalte «spill-mus», altså mus som er laget med gamere i fokus. Disse er ofte svært ergonomiske, har gode muligheter for å konfigurere knappene og har svært høy DPI.

Siden jeg ikke hadde behov for mange knapper og ønsket meg en trådløs mus, så gikk jeg for Razer Mamba Wireless til kroner 949,-.

Razer Mamba Wireless

Dette er en mus med «kun» fire ekstra knapper, to på toppen som som standard er satt til å styre DPI opp og ned, og to på venstre side som standard er satt til frem/tilbake.

Du kan selvfølgelig endre hva disse knappene brukes til i applikasjonene til Razer. Denne applikasjonen blir forøvrig automatisk installert på Windows når du plugger musen til første gang. En ting jeg liker veldig godt med Razer er at du kan selv fin-tune eksakt DPI:

Racer Central

Razer Mamba Wireless har oppladbart batteri med bruktid på 50 timer. Det følger en veldig fin USB-ledning med stoff-isolasjon. Du må bruke denne for å lade da micro-USB porten er satt slik til at vanlige micro-USB-kabler ikke passer, så ikke mist ledningen!

Razer lager alltid gode mus og denne er intet unntak. Jeg er ikke lenger noen stor gamer, så hvordan musen fungerer til spill skal jeg ikke uttale meg noe om.

Jeg har hatt en Razer Mamba før, dog en dyrere modell og denne modellen her føles også billigere. Plasten og vekten gir en litt «billig» følelse til tross for at musen koster rett under tusenlappen.

Ergonomisk er den helt super og til vanlig bruk oppleves den ekstremt presis. Det eneste jeg har å trekke ned er at jeg kunne tenkt meg at den var litt tyngre (noen spillmus har blylodd du kan ta inn og ut for eksempel).

Du får trådløse Logitech mus med flere knapper til en rimeligere penge, men jeg synes Razer er betydelig bedre å bruke på grunn av den ekstreme reaksjonspresisjonen og måten den ligger så naturlig i hånda.

Mission SG GGK 2.5

Siden jeg har litt lite plass på det gamle skatollet jeg bruker til hjemmekontor så måtte jeg ha ett kort tastatur uten det dedikerte talloppsettet. Jeg har heller aldri hatt ett mekanisk tastatur, så det hadde jeg lyst på. Samtidig var ikke lysten til å bruke langt over tusenlappen på ett tastatur så fristende akkurat nå (siden jeg allerede hadde brukt flere tusen på ny skjerm og mus).

Valget falt derfor på det svenske gaming-tastaturet Mission SG GGK 2.5 til underkant av fem hundre kroner.

Mission SG GGK 2.5 på min pult.

Tastaturet har masse forskjellige LED-farger som gode gaming-tastaturer visstnok skal ha. Hver rad har sin farge og du kan ikke endre på fargene. Du kan derimot endre på om de er på eller ikke, og 12 forskjellige moduser for effekter. Blodharry, men jeg skal innrømme litt gøy… 😛

Å skrive på det opplever jeg som helt fantastisk. Jeg har ikke skrevet på ett mekanisk tastatur siden jeg hadde skrivemaskin som fag på videregående skole med Nina Furu som lærer, og det føles herlig retro. Tastaturet lager ganske mye lyd så dette kan jeg nok desverre ikke ta med tilbake til kontorlandskapet når korona-krisen er over.

Tastaturet har en bunnplate i metall og solide gummiføtter så det ligger som støpt på pulten. Det har også hurtigtaster for det aller meste, dog ikke dedikerte, men til bruk med tastekombinasjoner.

Eneste jeg egentlig savner med tastaturet er at jeg gjerne skulle hatt en mulighet til å ha samme farge på alle LED-lysene.

Konklusjon

Du trenger ikke være gamer for digge gaming-mus og gaming-tastatur. Ønsker du en ekstremt presis mus og et tastatur som er godt å trykke på så kan det være en god ide å se forbi de glorete LED-lysene og spektakulære modellnavnene og gi gaming-produsentene en sjanse.

3 kommentarer om “Nytt tastatur og mus”

Legg igjen en kommentar