Tuning av Bydue 3.0

På forespørsel fra en leser har jeg laget en video som viser hvordan du kan endre konfigurasjonene på Bydue 3.0 elektrisk sparkesykkel.

Bydue 3.0 er en kraftig elektrisk sparkesykkel som i utgangspunktet kommer ganske perfekt innstilt fra produsenten, men det er et par ting ihvertfall som enkelte kanskje kan tenke seg å justere på.

Les også min test av Bydue 3.0.

For å komme inn på P-innstillingene holder du inne begge knappene på displayet samtidig (M og startknappen). For å bla videre bruker du øverste knappen (startknappen). Når du finner den innstillingen du skal inn på trykker du M-knappen slik at det begynner å blinke. Du blar ned med startknappen og opp med M-knappen. For å komme ut av P-innstillingene holder du inne begge knappene samtidig.

De aller fleste innstillingene bør du ikke tukle med, her er de tre som jeg tenker kan være relevante å justere på:

  • P09: Starte opp med/uten fart: 0 = Uten fart, 1 = Med fart
  • P16: Cruisekontroll: 0 = Av, 1 = På
  • P04: Sovemodus: 0 = Ingen sovemodus, 1-60 = Sovemodus i antall minutter uten bruk (før motoren slår seg av)

Personlig foretrekker jeg å ha ha P09 til å starte med fart, rett og slett fordi jeg har en datter som kan finne på å trykke inn gassen, men har du ingen barn som kan finne på å tukle med sykkelen din, så kan du like gjerne slå av denne funksjonen.

Cruisekontroll synes jeg er litt ekkelt å bruke, så den har jeg avslått. Kjører du lange strekninger uten stopp til daglig så er det kanskje greit å ha denne på for å slippe å holde inne gassen hele tiden.

Bydue 3.0 på tur langs den flotte strekningen kalt Vinterveien fra Skullerud til Dal/Brenna.

Etter å ha tuklet med innstillingene er det på tide å ta sykkelen ut på en prøvetur. Jeg vil anbefale å finne en sykkel/gangvei med lite mennesker så du kan teste ut innstillingene og eventuelt stoppe for justere dem og prøve igjen.

Skulle du ønske å vite hva alle innstillingene er til og eventuelt hvordan nullstille om du har tuklet for mye, sjekk Google dokumentet jeg har laget.

…og som alltid, bruk hjelm!

Legg igjen en kommentar