#ukasapp 15/20 – Action Launcher

Jeg er overrasket over at denne ikke har vært ukas app før, Action Launcher har vært min «go-to» Launcher i over fem år.

I Android-universet kan du ganske enkelt endre store deler av grensesnittet ved å endre «launcher», eller det mange kaller startskjermen. Nova Launcher er nok den de fleste som har tuklet med sånt er kjent med.

Action Launcher med tilpasset tema

Action Launcher har ikke så mange tilpasningsmuligheter som Nova, men til gjengjeld er veien til målet mye kortere om du ønsker å lage ditt eget grensesnitt.

Action Launcher har for eksempel en auto-theme funksjon som gjør at mappefarger, søkebar og lignende blir fargetilpasset bakgrunnsbildet du velger. Dette kan du lett endre selv igjen etterpå og du kan også gjøre en haug med andre tilpasninger som ikon-temaer, grid-størrelse, sveipefunksjonalitet, osv, osv…

Action Launcher har en alfabetisk liste over alle apper hvis du sveiper inn fra venstre, eller opp fra bunn og en veldig bra søkefunksjon som jeg liker å ha til «sveip ned».

Det finnes også en «quickbar» som du kan sveipe inn fra høyre. Her kan du legge alle mulige widgets som du kanskje synes er praktiske, men ikke vil ha på selve hjemskjermen.

I tillegg til å støtte mapper har Action Launcher et konsept kalt «trekk». Du lager en mappe og gjør dem om til ett trekk. Da vil mappen få ikonet til den første appen i mappen. Trykk på ikonet og den appen starter opp, sveip ned på ikonet og mappen kommer opp. Ikke grusomt praktisk kanskje, men gjør at det ser veldig mye penere ut!

Du kan selvfølgelig også ta sikkerhetskopi til Google Disk så det er veldig lett å bytte mobiltelefon og få tilbake temaet ditt, eller lage forksjellige temaer og hoppe frem og tilbake når du føler for det.

Last ned

Legg igjen en kommentar