Pixlr X/E – skybasert bildebehandling

Jeg har tegnet et års abonnement på Pixlr Advanced. Den nettleser-baserte bildebehandleren har blitt så bra at jeg har sluttet å bruke de jeg har installert på PC’ene mine.

Joda, du kan fint bruke Pixlr X og E helt gratis, men for kun $3,99 i måneden blir du kvitt reklamene som tar opp sårt trengt skjermplass pluss ganske mange kule effekter og funksjonalitet.

I gamle dager så skaffet man seg bare en piratkopi av Adobe Photoshop når man trengte å drive litt med bildebehandling, men det er ikke så enkelt lenger. GIMP har jo dukket opp som ett gratis åpen kildekode alternativ, men spesielt brukervennlig er det ikke.

For Mac-brukere så er jo Pixelmator Pro ett godt alternativ som ikke koster så mye, men sånn ellers er det ikke så mange gode alternativer til Photoshop som koster fra ca kroner 235,- i måneden.

Jeg bruker bildebehandling hovedsakelig for behandling av bilder som skal bruker på nettsider og av og til for å lage personlige bildebøker. For den bruken er Adobe fullstendig overkill for meg. Bildene mine har jeg liggende i Jottacloud.

Jeg har lenge brukt det nettbaserte bildebehandlingsverktøyet Pixlr. Til å begynne med var det Flash-basert og ganske minimalt med funksjonalitet, men etter at de gikk bort fra Flash og lanserte Pixlr X begynte det å bli virkelig bra. Jeg merket at jeg startet sjeldnere og sjeldnere opp GIMP eller Pixelmator (avhengig av hvilken maskin jeg var på) og heller brukte Pixlr X.

Pixlr X startside

Pixlr håndterer de fleste formater som for eksempel PSD, PXD, JPEG, PNG, WebP, SVG, og så videre. Så lenge du ikke tømmer cache’n på maskinen din ligger historikken raskt tilgjengelig i nettleseren.

Nå har de lansert en mer avansert bildebehandler kalt Pixlr E. Den er fortsatt i nettleseren og det er lett å hoppe mellom X og E. Du kan se litt på dem som nettvarianten av Adobe Elements vs Photoshop. Pixlr X er kjapt og enkelt, mens Pixlr E gir deg full kontroll. Du kan starte å jobbe med ett bilde i Pixlr X, også hoppe over i Pixlr E og jobbe videre med det derfra.

Derfor var det ett enkelt valg når Pixlr nå lanserte ett abonnement for under 40 kroner i måneden hvor man får tilgang til en god del ekstra funskjonalitet og slipper reklamen som tar opp endel skjermplass, spesielt når du sitter på en litt mindre skjerm.

Har du ikke brukt Pixlr før? Prøv Pixlr X og Pixlr E gratis så lenge du vil, om du liker det får du mer og støtter en innovativ programvareleverandør ved å tegne abonnement 🙂

NB: Jeg bruker Pixlr på mobilen også.

En kommentar om “Pixlr X/E – skybasert bildebehandling”

Legg igjen en kommentar