Streaming av TV på hytta

For ett år siden fikk vi lagt inn fiber på hytta fra Telenor. Nå var bindingstiden over, vi har sagt opp TV-abonnementet og kjører kun bredbånd. Hvordan går det tro?

Det er mine foreldre som bruker hytta mest, og som er mest opptatt av å kunne se på vanlig TV. De er der ute stort sett hele sommerhalvåret og litt til og da er jo det naturlig.

Da vi brukte Riks-TV så var det mulig å «pause» TV-abonnementet i vinterhalvåret. Det ville ikke Telenor gå med på, så da sa vi heller opp hele TV-abonnementet og kastet dekoderne på dynga (neida, vi har spart på dem, noen som vil kjøpe to nesten nye T-We dekodere?).

Jeg var litt spent på hvordan det skulle gå for mine foreldre som begge straks er 75 år gamle. Kom de til å savne den gamle fjernkontrollen?

Fiber og Chromecast

Siden det heller ikke går ann å «pause» bredbåndstilgangen i vinterhalvåret har vi valgt å gå for minste kapasitet Telenor tilbyr. Det er tross alt fortsatt mer enn nok til vårt behov, kapasiteten er da på 75/75Mbps.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan jeg har sørget for god WiFi dekning i hele hytta. I tillegg var jeg ute på en «nødvendig fritidsreise» dagstur i påsken og sørget for at begge TV’ene der ute har nyeste versjon av Google Chromecast (ikke 4K varianten, vi har «bare» to gamle HD-ready TV’er der ute).

Get sin TV app

Moren og faren min har Get hjemme der de bor. Get har en veldig fin app for å streame TV-kanalene man abonnerer på, samt se opptak man har gjort med den nye Android-TV baserte dekoderen som foreldrene mine har hjemme.

Get sin TV-app på Android nettbrett

De har ett Lenovo Yoga nettbrett som de bruker til å styre TV-hverdagen sin med på hytta, det enten med Get TV-appen, Netflix eller NRK TV-appen.

Jeg var litt spent på hvordan foreldrene mine skulle takle «tapet» av fjernkontrollen og bare bruke Chromecast og streaming, men etter deres første uke på hytta tikket denne meldingen inn:

Gla-melding fra moren min.

T-We app fra Telenor

Selv har vi desverre ikke Get hjemme slik mine foreldre har, men Telenor fiber. Vi kan jo da bruke T-We appen deres, men den er jo ett sorgens kapittel.

«Heldigvis» for oss, så ser vi stort sett bare på NRK, Netflix, Viaplay eller HBO, så det gjør ikke så mye for oss når vi er på hytta. Dekoderen hjemme kan jeg faktisk ikke huske sist jeg slo på…

Bort med alle proprietære bokser

Bildet øverst sendte moren min meg dagen etter at de hadde dratt til hytta. Over TV’en stod det før en hylle full av ledninger, dekoder, DVD-spiller og en haug med fjernkontroller.

Likt var det inne på det største soverommet der den andre TV’en henger på veggen. Nå er det rent og pent og TV’ene er ikke lenger dominerende og krever masse strømuttak, ledninger og styr.

Dette er ett tydelig tegn på kabel-TV selskapenes fremtid. Streaming på det utstyret du vil bruke med en app, hvem som leverer bredbåndslinjen spiller ingen rolle.

I fremtiden vil det være kvaliteten og brukervennligheten på appene og tjenestene til kabel-TV selskapene som avgjør hvem som får kundenes tillit, ikke hvem som tilfeldigvis leverer den fysiske kabelen inn i hus- eller hytteveggen.

4 kommentarer om “Streaming av TV på hytta”

 1. Vi har gått samme veien. Men hadde ADSL så nå har Telenor lagt ned, og vi måtte over på 4g. Fungerer fortsatt helt topp. Har kjøpt en Apple TV som streamingboks så det er lett å kjøre TV uavhengig av hvem som er der. Gamlingene er kjempefornøyd. Spesielt med at Netflix kontoen min er logget på der…. 😛

  Svar
 2. Hei.
  Skal streame fil på hytta og der har jeg mobilt bredbånd. Det fungerer dårlig og henger i ny og ne. Vil det bli bedre med en ute antenne? Har tp-link ruter fra Power.

  Svar
  • Det er umulig å svare på. Kommer ann på hvor langt det er til nærmeste basestasjon, hvor mange som til enhver tid er koblet til basestasjonen, etc. etc…

   Jeg ville kontaktet ISP’en din og spurt om de kan gjøre en analyse av det før jeg investerte i noe dyrt anlegg.

   Svar

Legg igjen en kommentar