Dagen SIAN besøkte Mortensrud

Lørdag 20. juni besøkte rasistene i SIAN Mortensrud. De holdt en appell ute i en bydel der de visste at de ville kunne fremprovosere en reaksjon som kunne skaffe dem forsiden i avisene. Det klarte de dessverre, men her er hva avisene ikke skrev noe om.

Det var mye diskusjoner på Mortensrud om hva man skulle gjøre når SIAN kom. De fleste organisasjonene bestemte seg for å ikke møte opp på torget, men enten holde seg hjemme eller delta på den alternative markeringen som foregikk samtidig på landhockeybanen på andre siden av senteret.

Selv sitter jeg i styret i Mortensrud Festival og skulle ha T-skjorte-stand på den alternative markeringen, så jeg var på senteret en time før SIAN skulle komme for å høre på noen appeller også rigge opp den alternative markeringen.

Politiet hadde allerede vært på plass ett par timer og gjort om torget og parkeringshuset til senteret til en krigssone med pansrede biler, franske gjerder, skjold og hester.

Klokka 12:00, en time før SIAN kom holdt vår lokale prest, noen flotte ungdommer og lokale politikere apeller.

Talerne fra den alternative markeringen

Deler av pressen var allerede på plass, men de gadd ikke engang løfte kameraet de hadde rundt halsen. Taler om nestekjærlighet og medmenneskelighet er ikke forsidestoff må du skjønne!

SIAN kommer 🙁

Klokka ble 13:00 og SIAN startet med sine appeller. Torget var fylt opp med en blanding av lokale ungdommer og voksne, samt en ganske stor andel tilreisende anti-rasister.

Fra gressbanen bak senteret kunne jeg tydelig høre den straffedømte rasisten Lars Thorsen hyle ut sitt hatprat over lydanlegget. Han spredde løgner om hvordan visstnok min datter ikke tør på på skolen her på grunn av alle de fæle muslimene i klassen sin, jeg kunne høre ham snakke direkte til våre ungdommer og anklage dem for ukultur og at de ødelegger landet vårt og be dem flytte til landet deres foreldre kommer fra.

Da han med dette hatpratet ikke klarte å fremprovosere noen voldelige handlinger begynte en dame bak ham å rive istykker en koran. Da rant det over for enkelte motdemonstranter og tomatene og eggene begynte å hagle.

Den fremøtte pressen fikk endelig noe verdt å ta bilde av.

SIAN drar 🙂

Etter 20 minutter med hatprat måtte politiet eskortere rasistene fra SIAN vekk fra Mortensrud da motdemonstrantene hadde gått tom for mat å kaste og gikk over til hardere ting å kaste.

Det brøt ut gledesrop og dans på torget, motdemonstrantene ryddet opp plassen etter seg og tuslet ned til vår alternative markering. Der fikk de gratis grillmat fra Mortensrud Aker Sportsklubb, Henna-tegninger av Bydelsmødrene og hyggelig felleskap og gode diskusjoner i et par timer.

Dette fikk selvfølgelig ikke pressen med seg for da var de allerede dratt hjem for å lage sine klikk-vennlige overskrifter.

Ettermæle

Diskusjonene på sosiale medier i etterkant går mest på at folk reagerer på at SIAN ble drevet vekk med makt og at man heller burde holdt seg hjemme og ignorert dem.

Jeg skjønner hva folk mener, men samtidig: SIAN kom hjem til oss! De stod bokstavelig talt utenfor vårt stuevindu og ropte hatprat om oss og våre venner.

Hvorfor får SIAN fortsatt drive på med å rope ut hatprat på offentlig grunn? De er allerede dømt en gang etter rasismeparagrafen. SIAN er ikke interessert i å påvirke politikerne, da ville de stått foran stortinget. De er ute etter å provosere muslimer så mye at de kan hevde å finne ett snev av sannhet i hatpratet sitt. Det er derfor de drar til Tøyen, Furuset og Mortensrud for å spre det rasistiske budskapet sitt.

Mange mener at SIAN burde ties ihjel, at det bare er en liten marginal gruppe med gærninger som ikke har noe støtte i folket, men når du ser grumset og hatet i kommentarfeltene til dagspressen sine klikk-vennlige artikler fra lørdagen så ser du at det ulmer av rasisme i landet vårt.

Jo lenger SIAN får holde på uten at det konfronteres skikkelig, at hatpratet blir motsagt med sannheten, jo større vil ulmebrannen bli. Det har historien vist oss gang på gang.

Vi lever i ett land der hatbloggen HRS får milllioner i statsstøtte, ett land der en høyreekstrem konspirasjonsteoretiker som deler syn med SIAN fikk være justisminister for bare to år siden… dette kan ikke ties ihjel, disse holdningene finnes i enhver familie (også min), de må opp og frem og avkles.

Dessverre er ikke den norske pressen noe særlig interessert i å bidra med det… de vil bare ha noen tøffe bilder av rasister og politi dynket i egg og tomater med sitater fra NTB så de kan slippe å gjøre skikkelig journalistarbeid.

For oss på Mortensrud så tror jeg samholdet ble styrket av hendelsene. Vi unngikk de voldshendelsene vi var litt redde for og som SIAN nok håpet på. SIAN holdt bare på med hatpratet sitt i 20 minutter mot det planlagte 2 timer lange seansen, og vi fikk sykt god grillmat servert av våre hyggelige, fredelige muslimske naboer og venner… <3

Les også denne fine Twitter-tråden:

OPPDATERT: Nordstrand Blad har laget en fin artikkel fra motarrangementet vårt, men den ser kun ut til å være i papiravisa.

2 kommentarer om “Dagen SIAN besøkte Mortensrud”

  1. Det er så rart å møte folk som deg. SIAN er veldig åpne om hva de vil, de sier det rett ut. De sier de vil hindre at Norge blir en islamsk stat og de beskytte Norge og Nordmenn.

    Jeg er en nordmann i Norge, så når en organisasjon sier de vil beskytte meg, min familie og landet mitt så takket jeg dem pent. Hva med deg? Hva får deg til å motarbeide en gruppe mennesker som sier de vil beskytte deg og familien din? Er du virkelig så hjernevasket og ødelagt at du kjefter på folk som vil beskytte deg? Jeg har aldri sett det før, for noen få år siden så oppførte ingen seg slik som du gjør nå. Hadde noen gjort det, så hadde de nok blitt send til en instutisjon. Hele Norge er i ferd med å kollapse på grunn av grådige, frekke utlendinger og du kjefter på en eneste gruppen som prøver å beskytte oss. Jeg hadde ihvertfall ikke ville hatt med deg i krigen, du er jo gal. Du er så opphengt i innbilt rasisme at du ikke lenger beskytter deg eller landet ditt. Stakkars jævel, jeg er glad jeg ikke er deg og lykke til, det trenger du.

    Svar

Legg igjen en kommentar