Oppdater WordPress med WP-CLI

Opplever du stadig at WordPress-oppdateringene feiler og aner ikke hvor de feilet? Gjør det tryggere og mer effektivt fra kommandolinjen.

Jeg tror dette fordrer at du kjører WordPress på en Linux-server, noe de aller fleste webhoteller gjør uansett. Det fordrer også at du kan bruke SSH til å logge deg på webhotellet ditt, og at webhotellet har installert WP-CLI. Begge deler er veldig vanlig hos de fleste webhoteller idag.

Logge deg inn med SSH

Det første du må gjøre er å logge deg på webhotellet med SSH. Det finnes mange forskjellige SSH-klienter avhengig av operativsystemet på din PC. På Mac og Linux kan du alltids bruke terminalen. På Windows er det mest vanlig å laste ned og bruke PuTTY.

Med PuTTY fyller du inn servernavn, brukernavn og passord i en egen dialog, med terminalen til Mac OS eller Linux skriver du:

ssh brukernavn@servernavn

Ditt brukernavn og passord er som regel det samme som du bruker med FTP og lignende på webhotellet ditt. Servernavnet kan være domenet ditt, men det kan også være noe annet, sjekk med webhotellet ditt sin dokumentasjon.

Når du er inne med SSH må du navigere deg til rotkatalogen. Den er som regel:

cd www

Med dedikerte SSH klienter som for eksempel Terminus eller Remmina kan du lagre innloggingen og dermed gjøre den prosessen til ett-klikk.

Bruke WP-CLI til oppdateringer

WP-CLI har en hel haug med funksjonalitet og du kan bygge dine egne skripts for å automatisere mye rart. Idag har jeg kun tenkt å vise hvordan du med tre enkle kommandoer kan oppdatere WordPress-kjernen, utvidelser og temaer.

Er det kommet en ny versjon av selve kjernen til WordPress kan du oppgradere den med denne enkle kommandoen:

wp core update

Så er det utvidelsene, du kan oppgradere en og en, men da må du vite hva de heter, her er ett eksempel:

wp plugin update akismet

Eller du kan bare kline til og oppgradere alle på en gang:

wp plugin uodate --all 

Det er akkurat samme prosessen for temaer:

wp theme update --all

I terminalvinduet får du loggen for oppgraderingene av hver enkelt utvidelse eller tema. Trygt og greit. Hvorfor er dette tryggere enn å gjøre det via webgrensesnittet? Fordi du er direkte på serveren og dermed ikke risikerer å bli offer for timeouts og lignende mellom nettleseren og serveren. Du har også masse muligheter til å bruke WP-CLI til feilsøkning om ting går feil og du blir utestengt fra webgrensesnittet til nettsiden din.

Legg igjen en kommentar