Spor katten med MiniFinder Atto Pro

Da katten vår ble borte noen dager fant vi ut at vi ville teste GPS-sporingsløsninger av kjæledyr. MiniFinder var så greie å sende meg sin nyeste modell for test.

Disclaimer: Jeg har fått låne MiniFinder Atto Pro kostnadsfritt i 30 dager, men uten krav om å bestemme innhold eller forhåndsgodkjenne denne artikkelen.

Pro-versjonen av Atto ble lansert i mai i år og er sånn sett en helt ny modell. Denne baserer seg på GPS, bluetooth og GSM når den sporer og rapporterer til deg. Du må dermed ha ett abonnement. Selve enheten koster i skrivende stund kr. 1839,-. Abonnement koster fra kroner 89,- i måneden.

Produktbilde av Atto Pro fra MiniFinder

Sporingsenheten du fester på halsbåndet (du kan kjøpe med passende halsbånd) er 65mm lang, 35mm bred og 16mm tykk. Den veier 39 gram.

Selve enheten synes jeg kanskje er litt stor til en katt, ihvertfall vår lille ett år gamle jentepus. Til en hund er det nok veldig fin, se eksempel i produsentens egen skrytevideo:

I bruk er MiniFinder virkelig fin. Den rapporterer data kontinuerlig så lenge kjæledyret ditt er i bevegelse, men så fort dyret legger seg ned for å slappe av går den i en dyp dvale for å spare strøm.

I appen kan du se kattens bevegelser i ett kart basert på Google Maps. Du har dermed tilgjengelig Google sine forskjellige kartlag og sattelittbilder. Jeg har satt opp ett såkalt «geofence» og hvis katten vår beveger seg utenfor dette så får vi en alarm. Katten vår viser seg å gå lenger enn det vi trodde, så jeg må nok utvide «gjerdet» litt.

Appen til MiniFinder

Som du ser av historikken så beveger katten vår seg ganske mye iløpet av en natt. Det går også hardt utover batteritiden. Batteriet skal teoretisk holde i 120 timer, men iløpet av et døgn kan vår katt bevege seg så mye at nesten 40% av batteriet blir brukt opp.

Ring opp katten

En litt artig funksjon som jeg ikke har sett noen andre GPS-sporere har, er at du faktisk kan ringe opp kjæledyret ditt.

Trykk på hamburger-menyen og velg «call». Da får du opp telefonnummeret til kjæledyret ditt og kan ringe det. Selve enheten begynner da å vibrere 3-4 ganger før den automatisk tar telefonen. Det er en ganske kraftig vibrering, jeg er litt usikker på hva hensikten er, men kan tenke meg at det to fordeler:

  1. Hvis du har rotet bort enheten i huset så vil vibreringen antagelig bråke en del.
  2. Hvis kjæledyret ligger og slapper av og sporingen har gått i dvale så vil vibreringen skremme kjæledyret litt sånn at det beveger på seg og sporingen begynner igjen.

Når enheten tar telefonsamtalen så kan du høre alt som skjer rundt dyret. Enheten har kun mikronfon, ikke høytaler så du får ikke snakket med dyret (hva nå enn det skulle hjulpet).

Konklusjon

Vår katt kommer som regel hjemom minst en gang i døgnet for å spise og sove, men har du en aktiv katt som gjerne blir borte noen dager av gangen kan batteritiden være litt i minste laget.

Kombinasjonen av størrelsen på enheten og batteritiden får meg til å tenke at MiniFinder Atto GPS (som de selv reklamerer med at er for katt, hund og hest), nok er mer egnet for hunder enn for katter.

Jeg tenker at med den ganske ekstreme nøyaktighetene og oppdateringstakten på sporingen så er MindFinder Atto Pro perfekt for deg som er mye ute i skogen med hunden din og har den løs, for eksempel på jakt eller lignende.

En kommentar om “Spor katten med MiniFinder Atto Pro”

Legg igjen en kommentar