Mitt #hjemmekontor

Etter nesten ett halvt år med hjemmekontor så trengte vi å oppgradere hjemmekontor-situasjonen hos oss. Her er mitt nye hjemmekontor.

Disclaimer: Noen av Xiaomi-produktene i denne artikkelen har jeg fått låne fra 2Tech.no kostnadsfritt for å skrive om dem, men de har ikke lagt noen føringer på hva jeg skal skrive og de har heller ikke fått lese artikelen før den ble publisert.

Oslo Kommune har allerede gått ut og sagt at de vil fortsatt oppfordre til utstrakt bruk av hjemmekontor ut august.

I SuperOffice følger vi myndighetens anbefalinger, så derfor ser jeg for meg at ihvertfall august også blir en måned med mest hjemmekontor.

Så tror jeg nok også at når situasjonen i samfunnet normaliserer seg så vil vi fortsatt bruke hjemmekontor mye mer strukturert enn før. Hjemmekontor gjør det lettere å gjøre konsentrert arbeid hvis du til daglig sitter i åpent landskap. Det gjør det også lettere å kombinere oppfølgning av barn og kontortid uten å skape stress og bekymring.

Plassering i huset

De første par ukene etter at Koronakrisen startet satt jeg og jobbet på spisestuebordet med den bærbare PC’en og en liten USB-C skjerm. Det var ikke en holdbar situasjon i lengden med hjemmeskole for eldste datter og en minstedatter på 2 måneder og Veronica hjemme samtidig.

Så en god stund kjørte vi kombinert hjemmekontor, hjemmeskole og stellerom i det minste rommet i huset. Det fungerte forsåvidt greit, men det var trangt, rotete og lite motiverende.

Nå har vi gjort om på rom-kabalen i huset og hjemmekontoret er nå i ett dobbelt så stort rom, men også kombinert TV-stue og fremtidig soverom for minstedatter, så vi eksperimenterer litt med plassering av arbeidsbord, sovesova og barneseng.

Kontormøbler på hjemmekontoret

Så hva bruker jeg av møbler? For å ta pulten først, så er det ett ganske enkelt arbeidsbord i bambus fra IKEA, kalt Lillåsen. Denne er hakket større enn skatollet jeg har pleid å bruke, men fortsatt lite nok til at det ikke dominerer i rommet og fremstår mer som et møbel enn en «pult».

Stolen jeg sitter på er en fantastisk Wire Chair DKW designet av Charles & Ray Eames i 1951. Det er ikke en kontorstol, men den er fantastisk god å sitte på. Den er kanskje en anelse for lav i forhold til bordet, men jeg synes egentlig at det fungerer helt utmerket.

For å få litt arbeidslys på den lille pulten så bruker jeg Xiaomi Yeelight Led Portable Desk.

Denne lampen tar liten plass fysisk, men gir masse og godt lys. Siden den får strøm fra en USB-kabel er det også enkelt å skjule ledningen.

Teknisk utstyr på hjemmekontoret

Det eneste jeg har med hjem fra kontoret er min Lenovo Thinkpad T480s bærbare PC. Resten av ustyret hjemme er mitt private.

Siden vi bruker mye videosamtaler og videomøter på jobben så bruker jeg en Jabra Speak 510 til lyd fra PC’en. Denne lille pucken gir god lyd begge veier siden den er optimalisert for videokonferanser. Når noen ringer meg på mobiltelefonen så bruker jeg Xiaomi Compact Bluetooth Speaker 2 som høytalende handsfree løsning.

Xiaomi Compact Bluetooth Speaker 2

Musen min er en Razer Mamba Wireless mus. Jeg er glad i såkalte «spill-mus», altså mus som er laget med gamere i fokus. Disse er ofte svært ergonomiske, har gode muligheter for å konfigurere knappene og har svært høy DPI. Razer Mamba er i forhold til «spill-mus» kategorien ganske diskret i designet og passer helt utmerket til mitt bruk.

Så er det tastaturet. Jeg hadde ikke noe tastatur hjemme da Koronakrisen startet, men innså fort at jeg trengte det. Jeg har en kollega på jobben som har dilla på mekaniske tastaturer så jeg tenkte hvorfor ikke prøve det. Jeg hadde dog ikke lyst til å bruke altfor mye penger på det, så det ble ett Mission SG GGK 2.5 tastatur fra NetOnNet.

Tastatur og keycaps i farger

Etter å ha kjøpt det og lest MYE om mekaniske tastaturet så ble fristelsen for stor, jeg måtte modifisere tastaturet litt. Nye taster og dempere ble kjøpt inn og nå sitter jeg igjen med ett ganske unikt tastatur. Dette er den ene tingen jeg digger mest ved hjemmekontoret mitt. Jeg skal ikke påstå at tastaturet ble spesielt vakkert etter modifiseringen, men det er ganske unikt og veldig godt å skrive på.

Som du ser av bildene så har jeg valgt en «musematte» som dekker nesten hele bordet, det er en slik matte som er beregnet til å ligge under tastaturet også. Dette demper endel av støyen fra det mekaniske tastaturet. Jeg kjøpte min musematte fra Wish rett og slett.

På kontoret til SuperOffice er jeg så heldig å ha en arbeidsgiver som nærmest har en «skjermfetish», så jeg sitter der med 2 ganger 32 tommers skjermer og den bærbare PC’en som en liten avlastingsskjerm.

På hjemmekontoret er det ikke helt sånn. Her sitter jeg med én ganske billig AOC skjerm på 24 tommer og min bærbare PC på 14 tommer. Skjermen har jeg montert på en monitor-arm fra Essentials. Det gjør at jeg får justert skjermen bedre i forhold til sittestilling og at så og si ingen bordplass går bort til noen skjermfot.

Hjemmekontoret sett fra høyre.

Det viktigste er egentlig det å ha to skjermer, slik at jeg kan ha en skjerm med fokus på og en avlastings-skjerm så jeg er overrasket over hvor lite jeg savner de svære skjermene fra kontoret.

Den bærbare står på et laptop-stand fra Contour og fungerer som en liten avlastings-skjerm, stort sett til Cisco Teams og Visual Studio Code.

Fortsatt ?

Nå som sommerferien er over gleder jeg meg faktisk litt til en høst hvor jeg satser på å tilbringe 2-3 dager på hjemmekontoret og 2-3 dager i uka på kontoret.

Helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet har dratt anbefalingen enda lenger enn Oslo Kommune og snakker nå om en anbefaling/oppfordring til hjemmekontor ut året.

Siden jeg fortsatt vil følge oppfordringen om å ikke ta kollektivtrafikk vil jeg primært bruke min elektriske sparkesykkel til jobb og det betyr at dager hvor det er fare for regn og jeg ikke har noen grunn til å måtte være fysisk på kontoret, det er dager med hjemmekontor 😉

7 kommentarer om “Mitt #hjemmekontor”

Legg igjen en kommentar