LED-lyslist – IKEA vs Clas Ohlson

Så du har lyst til å pimpe opp ett møbel eller lignende med en fargerik lyslist? Jeg har testet to rimelige lister, en fra IKEA og en fra Clas Ohlson.

Begge listene koster under fire hundre kroner, er selvheftende og kan klippes til ønsket lengde, men her stopper også likhetene.

IKEA – Ledberg (5 meter)

Du får fleste meter lys for pengene hos IKEA. Ledberg er fem meter lang og koster kroner 349,-. Listen er dekket av gummi på siden som skal ut så ledlysene er beskyttet mot støt. Den er lett å montere og det er en styringsenhet på ledningen fra listen til stikkontakten.

Styringsenheten har tre funksjoner:

  1. Skifte mellom farger uten overgangseffekt
  2. Solid farge. Trykk når den fargen du ønsker lyser og den stanser på den fargen.
  3. Pulserende skifte mellom farger.

Det er ingen lysstyrke-regulering og det er ganske sterkt lys. Lyset synes jeg er for sterkt til å ha på om om natten mens du skal sove for eksempel.

Clas Ohlson – LED lyst RGB (3 meter)

Clas Ohlson har LED-lyslister i to lengder, tre og fem meter. Jeg har tatt utgangspunkt i den på tre meter da den på fem meter ikke er selvheftende og dermed mye mer kronglete å montere. tre meter er uansett nok til de aller fleste scenarioer. Lyslisten koster kroner 399,-.

Lyslisten til Clas Ohlson har ikke noen beskyttelse for ledlysene slik IKEA sin har, så du kan risikere å ødelegge lysene hvis du plasserer listen slik at du kan dunke borti den, så det er verdt å tenke på når du monterer listen.

Clas Ohlson sin lyslist har mye mer funksjonalitet enn IKEA sin, det følger med en infrarød fjernkontroll av samme typen som til Clas Ohlson sine fargede LED-pærer. Her kan du velge mellom flere farger og forkjellige pulseringer enn IKEA, men den store fordelen er at du også kan justere lysstyrken. Det gjør at på laveste lysstyrke så kan du fint bruke dette som nattlys på ett soverom.

Konklusjon og anbefaling

Hvilken du skal velge kommer nok litt ann på behovet ditt. Du får flest meter for pengene hos IKEA og listen føles mer sikker med sitt gummierte dekke, men mulighetene for farger, effekter og ikke minst, justering av lysstyrke gjør at jeg lett vil anbefale Clas Ohlson sin til de aller fleste brukscenarioer.

En kommentar om “LED-lyslist – IKEA vs Clas Ohlson”

Legg igjen en kommentar