Sommeren 2020

Årets sommerferie ble mer eller mindre en kopi av fjorårets sommerferie, men siden jeg ikke skrev om den ifjor så kommer en liten beskrivelse her.

Sommerferien startet med en tur til familiehytta vår på Tjøme. Vanligvis har vi da sjøsatt båten tidligere på våren sammen med mine foreldre, men på grunn av COVID-19 så stod båten fortsatt urørt i hagen.

Så det første jeg gjorde var å vaske, klargjøre og få båten på vannet. Med litt hjelp fra Iris (7) gikk det unna på en dag.

Båten Crescendo II

Det blir rett og slett ikke ordentlig sommer for meg uten å få båten på vannet. I år fant vi endelig sjøveien til en av Iris sine venninner som også har hytte på Tjøme, så det ble noen turer dit med obligatorisk is-pause på Ormelett Marina.

Nesten ute ved Verdens Ende på Tjøme ligger gamle Torås Fort. Ett fort som ble påbegynt i 1939, overtatt av tyskerne som utvidet det kraftig under krigen og brukt videre av forsvaret helt frem til 1999. Jeg husker fra min egen barndoms somre hvor spennende jeg syntes det var å se radaren snurre rundt på toppene rundt fortet, å møte soldatene i butikken og at området var gjerdet inn.

Ikke før i år visste jeg at området de siste 20 årene har vært tilgjengelig for publikum. Alle bygningene står der, godt gjemt for de fleste mellom svabergene og blir vedlikeholdt av en liten gjeng veteraner på dugnad. En skjult perle med enormt potensiale kommunen og innbyggerne på øya burde ta tak i og utnytte bedre.

Kristiansand Dyrepark

I år som ifjor tok vi ett par dagers pause fra hyttelivet med en tur ned til Kristiansand Dyrepark. På grunn av COVID-19 ønsket vi ikke å overnatte hos min familie der nede som ifjor, så første natten sjekket vi inn på Ansgar Sommerhotell og andre natten tilbrakte vi som sjørøvere ved å innlosjere oss i en ekte sjørøverkåk i Abra Havn.

Kaptein Sabeltanns Verden

Det å overnatte en natt i Abra Havn kombinert med en Kaptein Sabeltann forestilling er noe jeg varmt vil anbefale alle. Dette syntes både voksne og barn var kjempegøy og det hele var utrolig proft gjennomført. Dette kan sørlendingene til fingerspissene!

Etter to dager i Kristansand bar det tilbake til hytta en liten stund før vi dro til helt motsatt ende av landet vårt.

Bø i Vesterålen

Som vi har gjort de siste årene måtte vi i år også få oss en tur til familien til Veronica i Nord-Norge. Dette ble endel dyrere opplevelse i år da flyselskapene tydeligvis har satt opp prisene under COVID-19 pandemien og nesten alle bilutleie-selskapene på Evenes var tomme for stasjonsvogner.

Likevel fikk vi oss en uke med overnatting hos tante Karin og onkel Oddvar. Det var litt varierende vær, men Iris og jeg fikk oss ihvertfall en fantastisk fin kveld på stranda med litt vassing i vannkanten og strandleker som hun fikk av tante Kjersti og onkel Per.

Fjærvollstranden

Det er flott med familie som alltid åpner sine hus for oss når vi kommer!

Tilbake i Oslo

Etter en uke dro vi hjem igjen og tilbrakte den siste ferieuka hjemme i Oslo der vi slappet av, ryddet litt og generelt sløste bort tiden på å kose oss 🙂

Siste helgen stresset vi litt med å få ryddet det rommet som midlertidig ett års tid fremover skal være soverom for Lily (5 mnd), kjellerstue og hjemmekontor, men det ble klart nok til første arbeidsdag på mandag 😉

Legg igjen en kommentar