8Bitdo N30 Pro 2 kontroller

Jeg har lenge siklet etter denne kontrolleren så da den kom på tilbud kunne jeg ikke dy meg. Noen dager senere lå den på posten og ventet på meg.

8Bitdo er etterhvert blitt godt kjent for sine retro-kontrollere. Jeg har etterhvert bygget meg opp en liten samling med kontrollerne deres, her er noen av mine favoritter:

8Bitdo kontrollere

N30 serien består av fire forkjellige modeller. Alle er like, det er bare fargevalgene som er forskjellige. Hver modell har farger inspirert av en legendarisk spill-konsoll. Jeg valgte den blå-lilla som er inspirert av Nintendo Gameboy Advance.

Designet til N30 Pro skal visstnok være inspirert av spillet Castlevania: Symphony of Darkness. Kontrolleren fungerer forøvrig selvfølgelig helt utmerket til dette spillet på Android 🙂

8Bitdo N30 Pro 2 har alle knappene du trenger til både retro-spill og moderne spill, så her er en kontroller som fungerer like bra til moderne spill som GTA og Space Marshalls og emulering av gamle konsoller som for eksempel nevnte Gameboy Advance(GBA).

Oppsett på Android

Denne kontrolleren passer til Windows, Mac, Linux, Nintendo Switch og Android (inkludert Android TV). Jeg har ikke testet den på noe annet enn Android. Her var det superlett å sette den opp, bare holde inne start til den blinket, og så parre den på telefonen som alt annet bluetooth-utstyr. Alle knapper fungerer uten konfigurering på spill og emulatorer som støtter bluetooth-kontrollere.

8Bitdo har også kommet med en app. Denne appen kan du bruke til å teste at alle knapper fungerer som de skal, og du kan bruke den til å sette opp skjermtrykk-gjenkjenning om du ønsker å bruke kontrolleren til spill som ikke offisielt støtter bluetooth-kontrollere. Jeg har ikke testet dette selv ennå, erfaringsmessig fungerer slike oppsett litt bob-bob, så jeg holder meg unna spill som ikke støtter bluetooth-kontrollere.

Firmware-oppdateringer må desverre gjøres via en PC eller en Mac. 8Bitdo støtter fortsatt ikke firmware-oppdateringer via mobilen eller Linux.

N30 Pro 2 i bruk

Det siste året har jeg stort sett brukt min Zaitake 7007F kontroller som har X-box layout (omvent AB/XY) til mobilspill, så det ble veldig rart å spille GTA og lignende spill når jeg plutselig måtte tenke omvendt. Vanesak selvfølgelig. Er du vant til å spille med Nintendo-layout vil dette falle deg helt naturlig.

Ellers synes jeg skulderknappene er litt vanskelige å bruke. Jeg trykker ofte på L2/R2 når jeg egentlig skal trykke på L1/R1 siden de ligger ved siden av hverandre, ikke under hverandre, men jeg antar at det også blir en vanesak som går over.

De analoge stikkene er helt nydelige å bruke, men jeg er litt skuffet over D-pad’en. Den føles ikke like premium å trykke på som alle andre knapper på denne kontrolleren. Det er forsåvidt litt det samme som jeg har hatt å utsette på de andre 8Bitdo kontrollerene jeg har.

Batteritiden er som forventet, svært god. Her går mobilen tom for strøm flere ganger før du trenger å lade opp kontrolleren. Når du trenger å lade den opp har heldigvis 8Bitdo gått over til å bruke USB-C, så du kan bruke samme lader som til mobiltelefonen din.

N30 Pro 2 var ganske mye mindre enn jeg trodde den skulle være og overraskende tynn. Det gjør selvfølgelig at den er meget portabel, den sklir lett ned i de fleste jakkelommer. Jeg skulle kanskje ønsket at det fulgte med en tøypose eller lignende å ha den i under transport. Størrelsen gjør at den ikke er så ergonomisk som andre kontrollere, men den er jo utrolig lekker da og veldig «mobil».

Jeg kan lett anbefale denne om du vil ha en bluetooth-kontroller til mobilen som ikke er av typen som festes til mobilen. Det beste 8Bitdo-utvalget og ofte gode avslag, finner du på CDON.no (ikke reklame).

3 kommentarer om “8Bitdo N30 Pro 2 kontroller”

Legg igjen en kommentar