Sidespeil på sykkelen

En utfordring med å bruke sykkel/elsparkesykkel i Oslo er at bilene ofte sneier veldig nærme deg og det er tidvis veldig vanskelig å få syklet forbi noen som sykler saktere enn deg. Da er ett sidespeil gull verdt.

Hva skal du med speil, det er da bare å snu litt på hodet tenker du!? Joda, men i ett trafikkbilde med mange sykler, fotgjengere og biler så er ikke det alltid så lett. Du blir lett litt vinglete av å gjøre det og du mister fokus på hva som skjer foran deg. Spesielt hvis du kjører en elsparkesykkel som er litt ekstra vinglete i forhold til en vanlig sykkel.

Jeg synes egentlig det er rart at ikke alle sykler som selges som «bysykkel» eller «urban sykkel» ment for bruk i bysentrum ikke har med minst ett sidespeil som standard.

Uansett, jeg var lei av å stadig føle meg usikker på hva som kom opp på siden av meg når jeg kjører min Bydue elsparkesykkel i sentrum. Ja, ikke bare i sentrum forresten, også når jeg skal kjøre forbi andre som sykler saktere enn meg i for eksempel oppoverbakker, speiselt i rushen når det er mye biler ute som ikke alltid liker oss på to hjul så godt og viser lite eller ingen hensyn.

Styret på en elsparkesykkel er jo ganske lite så det er ikke så mye plass til å montere ett sidespeil. Jeg ønsket meg derfor ett som jeg kunne stappe inn i røret til styret.

Da måtte jeg først kjøpe meg nye holker, for holkene til Bydue er ikke åpne i begge ender. Holker og elsparkesykler er ett litt klønete område, det er ikke alltid at elsparkesyklene har så standardisert holke-lengde eller styre-tykkelse. Jeg endte opp med noen som jeg er ganske fornøyd med, XLC GR-S30. Jeg kjøpte dem i hvit og svart for det syntes jeg passet fint til Bydue 3.0+ elsparkesykkelen min. Holkene har en gummiblanding som er litt mykere enn de orignale holkene til Bydue så de gir ett bedre grep og ser kulere ut.

Jeg tenkte at jeg i første omgang ønsket å lite som mulig sidespeil for å ikke ødelegge estetikken til Byduen min. Så til tross for elendige reviews, kjøpte jeg ett M-Wave Spy Oval speil. Joda, det er lite og ser ganske kult ut, men spesielt praktisk må jeg nok innrømme at det ikke er. Det er vanskelig å justere og du får egentlig ikke så mye innsikt i speilet.

OK, speilet kostet bare kroner 99,- så hvor mye kan man klage? Speilet synes jeg ser kult ut og det gir deg litt mer innsikt i hva som skjer bak deg enn ikke noe speil, så det har absolutt en bruksverdi, men jeg må nok innrømme at jeg fortsatt kaster mer enn ett godt blikk bakover når jeg skal bytte felt eller kjøre forbi noen.

Konklusjon

XLC GR-S30 holkene ser kule ut og er gode å holde i, M-Wave Spy Oval speilet er ikke spesielt bra, men fortsatt bedre enn ingenting!

Legg igjen en kommentar