DIY «Stoker Bar» for sykkel

Min 7-årige datter synes det er gøy å sitte på bagasjebrettet til elsykkelen min, men hun har ikke noe å holde i, så jeg har laget en såkalt «Stoker Bar».

En Stoker Bar er rett og slett ett lite styre som monteres på setepinnen. Jeg har lett på alle mulige norske nettbutikker for sykler, sportsbutikker og sykkeldeler etter en slik løsning uten å ha funnet noen. Jeg fant et par varianter på eBay, men en måneds ventetid var ikke så fristende, samt at de jeg fant var ikke så kule som jeg så for meg og mente å ha sett noen ha.

Etter tips om å søke i Transportsykkelforumet på Facebook så fant jeg et forslag om å lage en selv med deler fra Biltema.

Så da tok jeg en tur til Biltema og kjøpte meg følgende deler:

Tanken var å sette sykkelstyret på styrestammen og kappe det så kort som mulig. Men styret jeg hadde valgt hadde for liten diameter til å passe til styrestammen, så jeg var litt rådvill i noen minutter.

Så fant jeg ut at jeg heller kunne kutte av den ene siden av styret, kappe av den ene siden på holkene og sette det sammen til ett lite styre hvor holkene er helt kant-i-kant. Da er styret med holker tykt nok til å settes fast i styrestammen. Styret og holkene kappet jeg lett med en liten baufil:

Stoker Bar under arbeid

Så var det bare å sette alt sammen sammen og stramme skikkelig til:

Stoker Bar ferdig resultat

Datteren min elsker dette nye styret, det ser kult ut på sykkelen og det gir en ekstra sikkerhet når vi er ute på tur.

DYI Stoker Bar i bruk

Den er ikke så veldig mye breiere enn mitt sete (som riktig nok er en bred variant), så jeg merker i praksis ikke noe til at den er der når jeg bruker sykkelen alene. Den kan faktisk være litt kjekk å bruke for å løfte sykkelen, samt å montere ett ekstra baklys på:

DIY Stoker Bar med baklys

Hva nå?

Neste er å få tak i fothvilere og en sittepute til bagasjebrettet. Igjen finner jeg mange skikkelig kule løsninger på eBay, men ikke i norske nettbutikker, så det må jeg nok bare smøre meg med tålmodighet og bestille fra Kina.

En kommentar om “DIY «Stoker Bar» for sykkel”

Legg igjen en kommentar