Elektrisk sykkel = <3

Den første uka i pappapermisjon har jeg takket være min elektriske sykkel gjennoppdaget gleden av sykle rundt på måfå.

Jeg husker godt den enorme frihetsfølelsen da jeg var en liten gutt og begynte å sykle rundt til venner, eller bare rundt omkring for å utforske mitt nærområde. Jeg elsket å oppdage nye veier, gangveier og sykkelstier. Hus og nabolag jeg ikke hadde sett før og nye snarveier og ruter til fotballbaner, spillehaller og venners hjem.

Da jeg fikk meg moped og etterhvert førerkort så økte forsåvidt samme frihetsfølelsen, men det var ikke helt samme euforiaen og gleden over å kjøre rundt på måfå som med sykkel.

Ca 35 år senere har jeg gjennoppdaget denne herlige frihetsfølelsen. Det skjedde da jeg kjøpte meg en elektrisk sykkel, og spesielt etter at jeg gikk ut i pappapermisjon med vår yngste datter. Jeg setter henne i sykkelvognen (har kjøp barnesete) og vi drar ut og utforsker verden.

Min sykkel med sykkelvogn på Hvervenbukta

En ting å tenke på hvis du slenger på en sykkelvogn slik jeg har gjort her, er at sykkelvogna reduserer rekkevidden til batteriet en god del. Du får en vogn som med passasjer og bagasje gjerne øker vekten med 30 kilo.

Start med korte turer og øk lengden litt etter litt mens du observerer hvor mye batteri du har igjen. Start alltid turen med fulladet batteri. Det er kjedelig å stå nederst i den siste oppoverbakken hjem med en død elektrisk sykkel og henger på slep. Det blir en lang og tung trilletur hjem… 😉

Tips til kjøp elektrisk sykkel

Jeg har kjøpt sykkel etter hjertet ikke fornuften, så jeg skal ikke prøve meg på å gi noen anbefalinger på hva du bør kjøpe annet enn å si at elektrisk sykkel er fantastisk gøy og vel verdt pengene!

Det du bør gjøre før kjøp er å sette deg inn i de forskjellige typene sykler som finnes, alle har fordeler og ulemper og meningene om hva som er lurt og ikke er utallige. Denne videoen synes jeg har en god gjennomgang av tekniske ting du burde vite om:

Bolton Ebikes kan forresten være lurt å følge på YouTube. Testene hans av sykler er mest relevant for det amerikanske markedet, men han legger også ut mange videoer med tips og triks til vedlikehold, hva å se etter, og lignende.

Budsjett og prøvesykling

Elektriske sykler finnes i prisklasser fra kroner 10.000 til 100.000. Lag deg ett budsjett for hvor mye du kan strekke deg til å bruke og se på alternativene nærmest mulig smertegrensen din. Jeg hadde satt opp ett budsjett på kroner 20.000 og endte opp med en sykkel til kroner 19.900 inkludert et kraftigere batteri enn det som var standard.

De fleste butikkene har modeller du kan prøvesykle, gjør det! En elsykkel kan koste like mye som en bruktbil, selvfølgelig skal du prøve før du kjøper.

Det kan være lurt å kjøpe sykkel nå på høsten, da ønsker mange forhandlere å tømme lagrene sine for årets modeller. Jeg sparte mange tusen på det.

Tilslutt tenker jeg at elektrisk sykkel skal være gøy, så ikke gå for en trygg sykkel hvis den ikke appelerer til deg, gå for en sykkel som DU liker, en sykkel DU synes er kul og tenker at den vil du glede deg hver dag til å sykle på.

En kommentar om “Elektrisk sykkel = <3”

Legg igjen en kommentar