Hvordan lage anker-link i WordPress

Anker-lenker er lenker som lar brukerne dine navigere internt i en side. Her er hvordan bruke det i WordPress uten å måtte skrive HTML-kode.

Anker-lenker er kjekt å bruke hvis du skriver lange artikler og ønsker å la brukerne få hoppe opp og ned i artikkelen din.

Jeg har for eksempel begynt å lage små videosnutter som jeg gjerne plasserer ett stykke ned i artikkelen, også lager jeg en lenke i ett av de første avsnittene til videoen så brukere som ikke orker å lese hele artikkelen kan hoppe rett til videoen. I WordPress er dette enkelt å sette opp, men litt godt skjult.

Jeg har forsket litt på det og det kan se ut som om ankre kun kan legges i tekst-baserte blokker som for eksempel «overskrift» og «avsnitt». Her har jeg laget ett anker i en overskrift-blokk:

Lage anker i WordPress

Som du ser har jeg utvidet «Avansert» menyen i Innstillinger-blokken til høyre. Her kan man lage ett anker. Merk at du lager ankeret uten # tegnet.

Så velger du teksten du vil ha som lenke og skriver inn ankernavnet med # tegnet først:

Linke til ett anker i WordPress

WordPress vil automatisk finne ankeret om du har skrevet navnet riktig og du kan velge det som en lenke. Enkelt og greit.

Det var alt.

Legg igjen en kommentar