#ukasapp 48/20 – AntennaPod

Det er 20 år siden konseptet «podcast» dukket opp, likevel er konseptet fortsatt på mange måter i støpeskjeen. Du kan støtte den åpne ideen ved å IKKE bruke Spotify. Da er AntennaPod på flere måter et strålende alternativ.

…forutsatt at du er en Android-bruker dog, AntennaPod er kun tilgjengelig for Android.

Hvorfor ikke Spotify?

Fem år etter at Tristan Louis og Dave Winer la grunnlaget for podcasts implementerte Apple støtte for podcasts i iTunes og gjorde så stor suksess med det at podcasts nærmest ble sett på som en Apple-greie. Sånn har det mer eller mindre vært siden.

Helt til Spotify implementerte podcast-støtte i 2019. Spotify skjønte fort at podcaster kan de tjene godt med penger på. Nå som Spotify har bygget opp en brukermasse som aktivt hører på mye podcaster istedet for musikk sparer Spotify royalties og har begynt å signere eksklusive avtaler for podcast-show.

Det kan dermed se ut til at Spotify kan ønske å gå vekk fra å bruke den åpne RSS standarden Louis og Winer definerte og som har sørget for at podcaster kan abonneres på med hvilken som helst podcast-klient.

Spotify er også ute på ett oppkjøpsraid for tiden der de kjøpet opp selskaper for produksjon, distribusjon og annonsering relatert til podcaster, som for eksempel Anchor, Parcast og nå bare for noen dager siden, Megaphone.

Hvorfor AntennaPod?

AntennaPod er en av de få gjenværende podcast managerene som er fullstendig åpen kildekode og som ikke er «bloated» med tidvis unødvendig funksjonalitet.

Jeg har hittil ikke opplevd å ikke finne en podcast med søket i AntennaPod og jeg synes anbefalingene er gode. AntennaPod er liten og superlett app som gjør det raskt å navigere i den, betydelig lettere å bruke enn Spotify og Pocket Casts for eksempel

AntennaPod og Android Auto

AntennaPod finnes desverre kun for Android, men til gjengjeld har den god støtte for Android Auto.

Last ned

Legg igjen en kommentar