Xiaomi Mi luftkompressor i lommestørrelse

OK… du må ha litt store lommer da, men den passer perfekt i sykkeltaska eller treningsbaggen. Aldri har det vært så enkelt å pumpe opp sykkeldekket eller fotballen.

Disclaimer: Jeg har fått låne dette produktet fra 2Tech.no kostnadsfritt for å skrive denne omtalen, men de har ikke lagt noen føringer på hva jeg skal skrive og har ikke fått lese artikelen før den ble publisert.

Gidder du ikke lese? Hopp rett til videoen.

Jeg har aldri hatt noen stor suksess med å lappe sykkelslanger så når jeg er ute og sykler er det tre ting jeg alltid har med meg:

  • En ekstra slange
  • Verktøy til å ta av dekket
  • Sykkelpumpe

Da jeg så at Xiaomi hadde lansert en oppladbar pumpe tok jeg derfor sporeks straks kontakt med mine venner hos 2Tech.no og spurte om jeg kunne få tilsendt en til test, og det kan jeg si med en gang; denne kommer jeg til å beholde! 2Tech.no får bare sende meg en faktura, de får luftkompressoren aldri tilbake 😉

Rent fysisk så ser pumpen ut som en forvokst gammel iPod med ett LCD-panel som viser lufttrykket og en sirkel med knapper for å justere ønsket trykk, velge mellom PSI eller Bar og slå på lyset. Ja, denne har ett ganske kraftig LED-lys som gjør den lett å bruke når det er mørkt.

Batteriet er på hele 2000mAh, så du kan være trygg på å ha nok luft til hele fotball-laget og den kan nå ett trykk på 150psi, så med litt tålmodighet kan du til og med pumpe opp bilen med denne her. Pumpen lades opp med en Micro-USB port. Jeg irriterer meg litt over at det ikke er USB-C, men det er forsåvidt bare en bagatell.

Pumpen fungerer til «bilventil», men det følger også med adapter til vanlig sykkelventil, samt ballventil. Det følger også med en hendig stoff-pose til å ha pumpen og adapterene i.

Pumpen i bruk

På bildet under ser du at jeg fyller luft i hoverboardet til Iris. Disse små dekkene er normalt sett helt håpløse å fylle luft i, ventilen er så trangt og kronglete til at en vanlig sykkelpumpe ikke kommer til og jeg klarer ikke holde pumpen på bensinstasjoner hardt nok inntill for å pumpe i luft. Nå var derfor dekkene blitt helt tomme for luft.

Xiaomi Mi Portable Electric Air Compressor

Med denne pumpen var det lett å skru den fast (den er av typen som skrus på ventilen), stille inn ønsket lufttrykk og vente ett halvt minutt mens luften pumpes inn.

Pass på å skru pumpen skikkelig fast på ventilen, ellers går for mye luft ut og den klarer ikke å måle trykket riktig. Her er en video hvor jeg demonstrerer på sykkelen min:

Når du skal pumpe opp litt større ting som i videoen, en fatbike, eller ett bildekk for den saks skyld, så tar det en stund å pumpe opp, antagelig lenger tid enn du ville brukt selv med en god fotpumpe, men som en pumpe å ha i sekken for å pumpe opp sykkelen ved en punktering eller fotballene til fotballaget på trening, så er denne rett og slett genial!

Du kan som sagt kjøpe denne lille luftkompressoren hos 2Tech.no.

2 kommentarer om “Xiaomi Mi luftkompressor i lommestørrelse”

Legg igjen en kommentar