2020 – Året i gadgets

Jeg føler ofte at jeg kan måle hvor godt år det var basert på hvilke gadgets jeg kjøpte det året. 2020 ble etter forholdene et ganske bra gadget-år.

Jeg hadde regnet med at 2020 skulle bli ett kjedelig gadget-år, men det ble det slettes ikke. De dyreste gadget’ene var elsparkesykkel og elsykkel, muligens at jeg da strekker «gadget-strikken» litt langt, men med så mye teknologi mellom to hjul så velger jeg å definere dem som gadgets 😉

Det ble altså mange spennende gadget-kjøp i år, her har jeg valgt ut de jeg er mest fornøyd med. Klikk på hvert enkelt bilde for å lese mer om den enkelte gadget’en.

Ny TV-hverdag med Nvidia Shield

OK, vi har kjørt Android TV som grensesnitt på alle TV’ene i huset noen år nå, men Nvidia Shield gir unektelig en bedre opplevelse enn de billige Xiaomi boksene vi har på de andre TV’ene.

Den er merkbart raskere og mer stabil, gir bedre bildekvalitet på vår 4K TV i stua og fjernkontrollen er superdigg. Og den takler alle spill du måtte kaste på den om du parrer den opp med en spillkontroller.

Nvidia Shield TV (2019) Fjernkontroll

Oppgradering fra iMac til Raspberry Pi 4

På kjøkkenbenken har vi siden 2012 hatt en iMac 21,5 tommer. Denne sang i år på siste verset. Etter at Apple har kuttet flere av tjenestene vi brukte iMac’en til, så var ikke lenger behovet for å ha en Mac tilstede her hjemme. Egentlig trengte vi bare en helt grei størrelse skjerm og noe minimalt til å kjøre nettleser. Valget falt på å bruke en 24-tommer jeg hadde liggende og kjøpe den nye Raspberry Pi 4 i største variant, og det fungerer helt utmerket!

Mekanisk tastatur – DIY

Ett godt tastatur fant jeg ganske tidlig i koronakrisen ut at jeg måtte ha hjemme. Valget falt på ett mekanisk tastatur fra NetOnNet sitt eget merke. Jeg likte ikke tastene så godt, så jeg bygde det likesågodt om med ett taste-sett fra KDBfans. Resultatet ble ett tastatur som ser… vel, ganske nerdete ut må jeg vel innrømme. Ingen skjønnhet kanskje og det bråker en god del, men jeg ELSKER å skrive på det.

Tastatur og keycaps i farger

Oppgradert WiFi

Vårt trådløse Mesh-nettverk fra AirTies var nå blitt fem år. Jeg la merke til at flere av nodene hadde blitt ganske gule i plasten og jeg tenkte at det var på tide å oppgradere litt. Siden vi hadde vært veldig fornøyd med AirTies 4920 valgte jeg å oppgradere til etterfølgeren, AirTies 4930.

Ikke det mest spennende gadgetkjøpet kanskje. De nye nodene er utseendemessig helt like og i hverdagen merker man vel egentlig ikke så stor forskjell. Likevel, infrastrukturen i huset er noe de aller fleste altfor ofte nedprioriterer samtidig som man klager over bufring, dårlig kvalitet på videokonferanser, høy ping på spill, osv… for en teknolog er det vanskelig å forstå at ikke god infrastruktur i huset er viktig for alle 😉

AirTies 4930 boligpakke

Ny elektrisk sparkesykkel

Nok ett år der det ikke var i planene å bytte sykkel, men en blanding av uflaks og hell i uhell gjorde at jeg oppgraderte til Bydue 3.0 +.

En helt nydelig sparkesykkel med 1000W motor, fulldempet, hydrauliske bremser og 70 kilometer rekkevidde. En absolutt drøm å kjøre til og fra jobb på.

Elektrisk sykkel

…men den deilige elektriske sparkesykkelen ble solgt igjen bare tre måneder etter at jeg fikk den. Jeg ville nemlig heller ha en elektrisk sykkel, og det må jeg innrømme at var en veldig god ide. Mye tryggere å pendle til jobben med, ja generelt føles det mye tryggere i trafikken å sitte på en stor, robust sykkel.

Jeg gikk nok ikke for en helt vanlig elektrisk sykkel (har kanskje sett en eller to andre på lignende sykkel i Oslo), men en sammenleggbar «mini-fatbike», en Northern Lights F3 Max. Dette var årets største investering, men også årets klart beste. Om det er en «gadget»… tja, det er jo mye teknologi på en elektrisk sykkel da, så jeg velger å tøye begrepet litt.

Northern Lights F3 Max med Oslo sentrum som bakgrunn

Billig kinesisk mobiltelefon

Skjermen på min Oneplus 7 Pro knuste. Buede skjermer med fingeravtrykkleser er absurd dyre å bytte, så jeg kjøpte heller en ny og rimelig kinesisk telefon. Hvor mye telefon får du egentlig til tre og ett halvt tusen? Det ville jeg finne ut og kjøpte meg en Redmi Note 9 Pro. En telefon de færreste har hørt om.

Redmi Note 9 Pro forfra

Bluetooth spillkontroller

8Bitdo er etterhvert blitt godt kjent for sine retro-kontrollere. Jeg har etterhvert bygget meg opp en liten samling med kontrollerne deres og den siste jeg kjøpte ble raskt en favoritt.

8Bitdo N30 Pro 2

Hva bringer neste år?

Hvert år prøver jeg å spå hva jeg kommer til å investere i av gadgets neste år, og hvert år bommer jeg som regel fullstendig.

Det er ihvertfall i år på tide med ny jobb-mobil til høsten (pga ordning på jobb med bytte annethvert år). Jeg mistenker at det enten blir en OnePlus, Pixel eller en Xiaomi.

Legg igjen en kommentar