Minecraft Education Edition tips

Siden jeg har funnet lite informasjon om denne versjonen av Minecraft som veldig mange norske barn har gratis tilgang til via grunnskolen så samler jeg noen tips her.

Hvis du lurer på hva «Education Edition er», så er dette en spesialversjon av Minecraft med endel begrensninger og muligheter i forhold til den vanlige versjonen som primært er beregnet for bruk i undervisningsøyemed på skolen.

Har jeg lisens?

Osloskolen har lisens på denne versjonen. Såvidt jeg har skjønt begynner de å bruke Minecraft i undervisningen fra fjerde klasse, men lisens har alle fra første klasse av, så du kan helt gratis laste den ned og logge inn med Feide-brukeren til barna.

Du bruker først barnets epostadresse (brukernavn@osloskolen.no), og blir så videresendt til Feide der du logger inn med brukernavn/passord likt som du gjør for de andre digitale tjenestene til Osloskolen.

Plattformer og begrensninger

Desverre finnes Minecraft Eductation Edition foreløpig kun for iPad, Mac OS, Chromebook og Windows, ikke for Android eller Linux. Jeg håper dette endrer seg, da «vanlig» Minecraft finnes på Android og Linux og det er mye rimeligere alternativer for familier som ikke har så god råd, eller som meg, foretrekker de plattformene 😉

Med Minecraft Education Edition kan de ikke spille med fremmede, kun med hverandre og kun så lenge de er på samme lokale nettverk (LAN).

Verden du lager er også lokalt lagret, slik at hvis du starter å lage en verden på en enhet og ønsker å fortsette på en annen enhet må du eksportere og importere verden som en fil.

Du kan eksportere verden på alle plattformer inne fra spillinnstillingene til den verden du vil eksportere:

Minecraft Education Edition - Eksporter verden

Hvis du eksporterer en verden på iPad må du ha en skylagringstjenste konfigurert og lagre til den. Det kan for eksempel være iCloud, Onedrive, eller min favoritt, Jottacloud.

Importere en verden inne fra Minecraft får du kun gjort med Windows og Mac-variantene:

Minecraft Education Edition - Importer verden

Importere en verden på iPad (iOS)

Skal du importere en verden (eller en mod for den saks skyld) på en iPad så må du gjøre det fra en skylagringstjeneste som for eksempel Onedrive, iCloud, Google Drive, eller i mitt eksempel; Jottacloud.

Minecraft og Jottacloud

Du må passe på at Minecraft er lukket helt på iPad’en før du begynner å importere, ellers kræsjer det bare. Så åpner du appen til skylagringstjenesten din, finner frem til .mcworld filen du har eksportert og velger å dele den. For meg kom Minecraft opp som forslag automatisk i Jottacloud.

Det samme kan du forøvrig gjøre for å installere Minecraft AddOns (mods) på iPad’en så lenge de er i .mcaddon format.

AddOns/mods/packs

Minecraft er ett spill som er veldig utvidbart. Det finnes hundrevis at modifiseringer der ute som er laget av brukerne. Disse kommer i forskjellige formater. Foreløpig har jeg kun fått til å installere de som er i .mcaddons, enten ved å dobbeltklikke på dem i filutforskeren på Windows/Mac eller ved å gjøre som beskrevet over på iPad.

Om noen har tips til hvordan installere packs tar jeg imot tips. Jeg har prøvd å legge til Skin packs på Windows ved å følge guidene til vanlig Minecraft uten å lykkes, men jeg gir meg ikke helt ennå.

Jeg kommer til å oppdatere denne bloggposten etterhvert som jeg kommer over flere lure tips og triks. Har du noen gode tips og triks som du vet fungerer på Education Edition, del veldig gjerne i kommentarfeltet her 🙂

Legg igjen en kommentar