Pappablogg – COVID-19 Edition

For ganske nøyaktig syv år siden nærmet jeg meg slutten på pappapermen til Iris. Nå er jeg her igjen med Lily. Denne gangen ble permen ganske annerledes.

Da jeg hadde permisjon med Iris så «tok jeg over» barselgruppa til Veronica. Vi var på babykino, babysvømming og var ganske så sosiale.

Denne gangen ble det veldig annerledes. Pandemien slo til bare noen få uker uker etter at Lily var født. Mens jeg de første 9 månedene til Iris ikke så henne så mye utenom noen få timer om kvelden så satt jeg denne gangen plutselig på hjemmekontor mens Veronica og Lily stort sett var i stua i etasjen over. Jeg spiste lunsj sammen med dem nesten hver dag og så dem når jeg hadde små pauser, med mindre de var ute på tur da.

Da høsten kom og det ble min tur til å ta over så byttet vi bare plass, Veronica begynte med hjemmekontor og jeg satt meg i stua med Lily. Uten barselgruppe og med et ganske nedstengt samfunn rundt oss var det helt opp til meg å få aktivert oss.

Det ble en ganske mild november og desember så vi var ute på 2-3 timers sykkeltur nesten hver eneste dag frem til jul. Jeg brukte den gamle sykkelvognen som vi kjøpte da Iris var ett par år gammel og kjøpte ett spedbarns-sete til den brukt fra Finn.

Sykkel med vogn
Nordstrand (november 2020)

Regnvær satt ingen stopper for turene våre. Vi var Østensjøvannet rundt, vi dro flere ganger inn til Oslo sentrum, en tur til Kolbotn og en tur rundt Hvervenbukta, for å nevne noen av turene.

Pause like ved Hvervenbukta
Hvervenbukta (november 2020)

Etter at snøen gjorde sin ankomst så ble det dårlig med sykkelturer, mest fordi jeg ikke fant piggdekk til sykkelen min. Istedet har det blitt mye trilleturer i nærområdet med podcaster på øret.

Heldigvis kom det snø denne vinteren og vi har fått akt endel. Det gamle barneakebrettet til Iris hadde vridd seg etter 4-5 år i boden, så vi måtte ut og kjøpe nytt akebrett.

Aketur på Øvresetertjern
Øvresetertjern (desember 2020)

Siste uka i permisjonen min fikk jeg satt piggdekk på sykkelen, så det ble noen sykkelturer i januar også, til og med med helt ny sykkelvogn (egen bloggpost om vognen kommer) 🙂

Vintersykling med ny vogn
Mortensrud (februar 2021)

Imorgen begynner Lily i barnehagen, det er litt rart å tenke på. Vi var en stund redd for at vi ikke skulle få barnehageplass før til høsten, men takket være rene tilfeldigheter og en veldig dedikert barnehagebestyrer fikk vi til en ordning i en privat barnehage som strakk seg lenger enn noen kommunal barnehage engang hadde vurdert å gjøre.

Det føles veldig tidlig å slippe henne i barnehagen nå, men det er faktisk to måneder senere enn det var for Iris (dog hadde hun dagmamma første fire månedene etter permisjonen). Jeg hadde som mål at Lily skulle lære å gå før barnehagen, men det skal nok holde hardt nå. Siste uka i permisjonen vil gå med på tilvenning i barnehagen så dette ble timet ganske perfekt.

En kommentar om “Pappablogg – COVID-19 Edition”

  1. Det så kjempekoselig ut ❤ det er veldig bra at du var så mye ute!
    Masse lykke til med barnehagestart!

    Svar

Legg igjen en kommentar